Carlos Imbachi

Colombia Carlos Imbachi

Dostupnost: Skladem

Cena vč. DPH | Expedováno během 1-3 pracovních dní
330,00 Kč
Add Items to Cart
NEBO

Výběr z letní sklizně 2013 malého producenta pana Carlose Imbachi z kolumbijského regionu Huila. Tato promytá káva odrůdy 100% Caturra se vyznačuje výraznou sladkostí po cukrové třtině, tóny švestek a jemnou dochutí. Je výtečná jak na filtru, tak i jako jednodruhové espresso. S úspěchem jsme ji použili na mistrovství světa baristů v Bogotě 2011.

Velikost balení 350 g

Popis produktu

Získat plně transparentní kolumbijskou kávu v rámci přímého obchodu je poměrně velký oříšek. Systém obchodu v této jihoamerické kávové velmoci je založen na tvoření chuťově konzistentních a homogenních směsí, které se dělí dle regionu sklizně (Huila, Popayán) nebo velikosti zrn (Excelso, Supremo). I když jsou tyto promyté komoditní Arabiky v šálku občas příjemné a čisté, vždy jim schází osobitý chuťový charakter charakteristický pro výběrové kávy z individuálních farem.

S radostí vám nabízíme již čtvrtou sklizeň od malého producenta z regionu Huila, pana Carlose Imbachi. Jeho farma Buenavista se nachází v nadmořské výšce 1800 m n.m. u městečka San Augustín na samém jihu Kolumbie. Carlos na ploše 4,5 ha pěstuje odrůdu Caturra, které se zde navýsost daří. To dokládají i dvě první místa ze soutěže SCAA Káva roku 2009 a 2010.

Společně se svou ženou Yolandou a pěti dětmi, vlastní Carlos farmu již více než 26 let. Během roku dokáže z 30 000 keřů kávovníku vyprodukovat až 17 tun kávy v pergamenu. Region jižní Huily má specifické mikroklima, které dovoluje sbírat zralé třešně celoročně. Po sběru a prolisování kávy se zrna nechají fermentovat po dobu cca 16 hodin. Sušení probíhá ve vyvýšeném „sušáku“ (tzv. secadero), který chrání zrna před každodenními dešti a zaručuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Tato káva nám dokonale rozbila úplně všechny chuťové stereotypy, které jsme si dosud o kolumbijské produkci vytvořili. V aroma najdete cukrovou třtinu, švestky a tropické ovoce. V chuti pak tóny rozinek v čokoládě, švestek a ořechů. Určitě počkejte i na nižší teplotu, kdy se teprve naplno rozvine její neuvěřitelná sladkost. Komplexní a především univerzální káva, která nadchne jak na espressu, tak i filtru.

S Carlosem jsme se v květnu 2011 potkali na jeho farmě osobně. Ochutnali jsme společně i „naší“ kávu, upraženou pro mistrovství světa baristů v Bogotě. Více o našem výletu do Kolumbie si můžete přečíst v článku na blogu. Fotky z farmy Buenavista najdete v galerii na Flickru. Krátké video pak zde v záložce „video“ nebo na Vimeu.

Další informace

Farma Finca Buenavista - Carlos Imbachi
Země původu Kolumbie
Zpracování kávy Promytá
Odrůda kávy Caturra
Sklizeň srpen 2013
Certifikace Káva z rukou farmáře, Rainforest Alliance, Utz Certified
Chuťový profil Výrazná sladkost, švestky, tropické ovoce, citrónová tráva
Velikost balení 350 g
Min. trvanlivost V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.

Možná Vás zaujme i následující

Hario V60-02 (keramika)

Hario V60-02 (keramika)

490,00 Kč
Hario V60 digitální váha se stopkami

Hario V60 digitální váha se stopkami

1 200,00 Kč
Hario Mini Mill Slim ruční mlýnek na kávu

Hario Mini Mill Slim ruční mlýnek na kávu

790,00 Kč
 

Video