Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - červenec 2023
5. 7. 2023

Kávové předplatné - červenec 2023

Pro měsíc červenec jsme pro vás vybrali kávu z Burundi. Jedná se o kávu od Long Miles Coffee Project z kopce Mikuba, která byla zpracována suchou metodou. Tato káva je plná sladkých a ovocných tónů.

Sdílejte

Burundi Mikuba

Region: Kayanza, Burundi
Producent: Long Miles Coffee Project
Zpracování: Suché
Odrůda: Arabica bourbon
Spolupráce: od roku 2015

Představení kávy

Long Miles Coffee Project

Long Miles Coffee je pro nás srdcovou záležitostí. Je to ambiciózní projekt mladé americké rodiny, která si dala za cíl skrze zlepšování kvality produkce kávy zvýšit životní úroveň rodin farmářů. Aktuálně provozují tři zpracovatelské závody v provincii Kayanza (mapa) a vykupují kávové třešně od několika tisíců drobných producentů z okolí (tzv. colline). V Burundi je každý „kopec“ vlastní geopolitickou jednotkou, která čítá cca 60-140 rodin. Mikuba, Nkonge, Gitwe atd., to jsou názvy kopců, z kterých putují třešně přímo do zpracovatelského závodu Heza. Ben je velkým propagátorem mikrolotů (výběrů ze sklizně) a tak jsou veškeré třešně zpracovány, vytříděny a prodány pod názvem kopce, odkud pochází. Káva, kterou již sedmým rokem kupujeme, pochází striktně z kopce Mikuba, který se nachází pár kilometrů od závodu Heza.

O kávě

Jedná se o kávu odrůdy bourbon zpracovanou suchou metodou. Samotný proces zpracování třešní na stanici Heza je doveden téměř k dokonalosti. Čerstvě sebrané třešně se nejprve namočí do tanku s vodou, kde se vytřídí tzv. "floaters" - třešně s nízkou hustotou zrn. Následně se přesunou na zastíněné několika patrové postele, kde se třešně předsuší. Jakmile mají správnou vlhkost, tak se rozprostřou na africké postele, kde se suší přímo na slunci. Tento proces sušení trvá zhruba 30 dní. Pomalé sušení se projevuje delikátní ovocitostí, šťavnatostí a hlavně čistotou chutí. Jedná se o velmi elegantní naturální kávu, kde proces jen podtrhne kvalitu kávy.

Velmi dobrá sklizeň

Minulý rok byl tzv. "bump crop", což znamená výjimečně velká sklizeň a několikanásobně navýšené celkové množství kávy vyprodukované v Burundi. Po dlouhé době jsme tak měli možnost nakoupit opravdu slušné množství promyté, naturální i anaerobní kávy z kopce Mikuba. Navíc kvalita je skvělá! Kéž by to tak bylo každý rok. Kávy z Mikuby jsou jedinečné a mají v naší nabídce vždy speciální místo.

Ochutnejte také promytou variantu

Burundi Mikuba

Burundi Mikuba

Aktuálně nedostupné
Vaše cena (vč. DPH)
365 Kč
Není skladem

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více