Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

NextLevel PULSAR
17. 10. 2023

NextLevel PULSAR

Dlouho očekávaný NextLevel PULSAR je konečně k dostání! Pro nás však Pulsar není žádnou novinkou. Měli jsme možnost získat prototypy Pulsaru, s kterými Kamča, naše baristka ze Šálku, soutěžila v Aténách na mistrovství světa ve filtrované kávě. Ještě před jeho oficiálním spuštěním jsme připravovali v naší kavárně Můj šálek kávy filtrovanou kávu právě touto metodou a dát jste si mohli i soutěžní kávu, jejíž recept najdete níže.

Sdílejte
Pulsar NextLevel Pulsar NextLevel Pulsar Zobrazit více byl vytvořený ve spolupráci s nám už známým a oblíbeným NextLevel a Jonathanem Gagné, astrofyzikem a autorem knížky „The Physics of Filter Coffee”. Cílem bylo vytvořit „no-bypass” metodu s ventilem, díky kterému budeme mít kontrolou nad průtokem a možnost experimentovat především s preinfuzí.
S „no-bypass” pojmem jsme se setkali už u Tricolate Tricolate Tricolate Zobrazit více nebo NextLevel (LVL10) NextLevel Brewer LVL-10 NextLevel Brewer LVL-10 Zobrazit více . Jedná se tedy především o to, že veškerá voda musí projít skrz kávu a ne jinudy. Pulsar má také „sprchu”, díky které můžeme použít jakoukoli konvici, a zaručí nám tak rovnoměrnou distribuci vody.

Kamčin soutěžní recept z World Brewers Cup

Budeme používat 21 g kávy namleté spíše více nahrubo a 340 g vody s teplotou 93 °C.

  • Do Pulsaru vložíme papírový filtr, který propláchneme horkou vodou.
  • Nasypeme kávu a rovnoměrně ji rozprostřeme.
    • 0:00 Nasadíme sprchu, začneme se zavřeným ventilem a nalijeme 60 g vody, sundáme sprchu a použijeme WDT* s pohyby dopředu dozadu a do stran. Díky WDT se veškerá namletá káva dostane rovnoměrně do kontaktu s vodou, a zvýší nám tak extrakci.
    • 1:00 lijeme 100 g vody a poté otevřeme ventil.
    • 2:00 lijeme dalších 100 g.
    • 3:00 dolijeme 80 g do finálních 340 g vody.

      Doba extrakce by měla být okolo 5 minut.

      * Weiss Distribution Technique
  • Pulsar je metoda, která nabízí nespočet možností. Od těch nejjednodušších receptů, kdy kávu zalijete najednou přes postupy s preifuzí a dolitím, až po ty složitější, jako je například soutěžní recept od Kamči.
    Neváhejte tedy s Pulsarem více experimentovat a zkoušet tak, jaké různé chuťové profily a vlastnosti můžete získat z kávy právě díky této nové revoluční metodě!

    Objednejte si ten svůj

    NextLevel Pulsar

    NextLevel Pulsar

    Skladem
    Vaše cena (vč. DPH)
    1 680 Kč

    Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

    Měníme se a s tím i naše obaly

    Měníme se a s tím i naše obaly

    Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

    Přečtěte si více
    Ohlédnutí za rokem 2023

    Ohlédnutí za rokem 2023

    Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

    Přečtěte si více