O nás

Nas tym

Vize

Naším hlavním cílem je představit českému zákazníkovi kávu jako kulinární produkt s jasně daným původem a v našich končinách zatím nepoznaným chuťovým potenciálem. Jsme zastánci a propagátory baristického umění, ale vždy je u nás na prvním místě kvalitní a čerstvá surovina. Pevně věříme, že za pomoci alternativních metod přípravy si může kvalitní výběrovou kávu dovolit vychutnat opravdu každý, ať již doma nebo v komerčním prostředí.

Historie

V roce 2007 jsme stáli u zrodu obchodu s výběrovou kávou v České republice. Pořádali jsme akce, degustace, školení a obecně šířili povědomí o konceptu výběrové kávy. Přesvědčili jsme desítky kaváren, restaurací a hotelů o tom, že na trhu existují mnohem chutnější, zajímavější a čerstvější alternativy, než jen anonymní a všudypřítomné italské espresso směsi. Snažili jsme se také zbořit mýtus o espressu jako jediné správné metodě přípravy kávy.

doubleshot s.r.o. je českou lokální pražírnou výběrové kávy a společným projektem tří kávových nadšenců. Společnost byla založena v létě 2010 s jediným cílem: nabízet kávu bezprecedentní kvality, ale zároveň si vážit přírody a mít úctu k práci farmářů.

Know-how

Abychom pronikli k samé podstatě kávy, rozhodla se část našeho týmu přestěhovat na farmu do Panamy a ta druhá putovala do věhlasné kanadské pražírny. Získali jsme tak jedinečnou možnost zapojit se do všech procesů a učit se od mistrů v oboru. Ve Střední Americe Jarda "Barista" a Kamila navštívili přes sto různých farem a zároveň se stali součástí ambiciózního kávového projektu v El Salvadoru. V Kanadě mezi tím Jarda "Pražič" upražil stovky tun výběrových káv z celého světa.

"Káva z rukou farmáře"

Většina nabízených káv je od farmářů, které považujeme více za přátele a rodinu, nežli obchodní partnery. S některými z nich jsme se podíleli na sběru zralých třešní a následném sušení. Spousty dní jsme strávili u degustačního stolu kontrolou kvality zrn.

Nyní již zbývá nelehký úkol zrna upražit tak, abychom vyzdvihli jejich specifický chuťový potenciál. Poslední a zároveň nejpříjemnější krok celého řetězce je na vás. Kávu s láskou připravit a náležitě si ji vychutnat do posledního doušku. Chcete se dozvědět více o našem konceptu?

Kdo stojí za týmem doubleshot?

Jarda Hrstka
Jarda Hrstka

Absolvent dvou pražských potravinářských škol v oboru biochemie a fermentačních technologií. Umění pražení kávy studoval pod vedením uznávaných profesionálů a odborníků - amerického pražiče a Q cuppera Jeremyho Rathse a kanadské legendy a Master Roastera Mika Piccola.

Svým osobitým stylem pražení pomohl definovat kvalitu kávy první pražírny výběrové kávy v České republice La Bohème Café. Své schopnosti a know-how rozvinul na roční stáži v pražírnách 49th Parallel Coffee Roasters, které patří dlouhodobě ke světové špičce. Jarda je navíc držitelem prestižních degustátorských zkoušek Q Grader.

hrstka@doubleshot.cz

Kamila Sotonova
Kamila Sotonová

Kamila vystudovala obor Informatika a systémové inženýrství na České zemědělské univerzitě v Praze. Po ukončení studia se stala Vedoucí oddělení finančního řízení a kontroly ve státní agentuře CzechInvest. Do tajů obchodu se zelenou kávou pronikla během práce v Panamě a El Salvadoru, kde se starala o hladký průběh všech finančních transakcí mezi zúčastněnými producenty, exportéry a pražírnami.

Ve firmě doubleshot s.r.o. má na starosti každodenní chod společnosti, komunikaci se zákazníky, vyřizování objednávek, účetnictví a spokojenost všech pejsků v širokém okolí.

sotonova@doubleshot.cz

Jarda Tucek
Jaroslav Tuček

Vystudoval Anglistiku-amerikanistiku na Filosofické fakultě UK. Společně s Jardou Hrstkou byl u zrodu první pražírny výběrové kávy v ČR La Bohème Café. V roce 2009 se Jaroslav a Kamila rozhodli přestěhovat do horského městečka Boquete v Panamě, kde začali spolupracovat s Gracianem Cruzem na jeho kávových projektech. Během necelého roku navštívili přes sto různých kávových farem v rámci celé Střední Ameriky, aktivně se účastnili revolučního programu společnosti HiQ Coffee v El Salvadoru a získali tak možnost „nahlédnout do kuchyně“ jednoho z nejuznávanějších farmářů na světě.

Jaroslav je autorizovaným školitelem mezinárodní asociace výběrové kávy SCAE a držitelem degustátorských zkoušek Q Grader. O svých kávových zážitcích pravidelně píše na blogu a v časopisu Bar Life.

tucek@doubleshot.cz

Čekejte prosím...

Produkt "{{var product.name}}" byl přidán do košíku.



Pokračovat v nákupu nebo Přejít do košíku a zaplatit

Produkt "{{var product.name}}" byl odebrán z košíku.


Pokračovat v nákupu