Brazílie Celso a Gertrudes

Galerie

Brazílie FAF Celso a Gertrudes

Informujte mě, až bude zboží opět skladem

Dostupnost: Vyprodáno

390 Kč

Kávy od Celsa a jeho ženy Gertrudes nás baví rok od roku víc. Šťavnaté, ovocné, svěží a sladké. Tento mikrolot odrůdy červený Catuaí zpracovaný suchou metodou jsme vybrali na konci sklizně v září 2016. Kromě klasických "brazilských" tónů pražených lískových ořechů má káva v chuti výraznou ovocitost třešní a sladkost třtinového cukru.

Velikost balení 350 g

Popis produktu

Do roku 2007 se rodina Celsa a Gertrudes, farmářů z regionu Caconde (mapa), striktně zabývala pěstováním a zpracováním komoditní kávy v co možná největších objemech. Realita kávového trhu a především neudržitelný rozvoj farmy (používání velkého množství syntetických hnojiv) donutily Celsa a Gertrudes změnit filosofii a zaměřit se především na kvalitu produktu a ekologické zemědělství.

Ve spolupráci s Marcosem Croce a jeho synem Felipem z proslulé farmy Fazenda Ambiental Fortaleza (FAF), zaměřili své úsilí na selektivní sběr zralých třešní, sušení kávy na afrických postelích a především na separaci sklizně dle odrůdy nebo data (tzv. mikroloty).

Toto je již šestý rok spolupráce s rodinou Celsa a Gertrudes. Jejich kávy se každým rokem o trochu zlepšují, což je způsobeno především pečlivým sběrem a investicemi zpět do farmy. Při loňské návštěvě jsme mohli vidět zbrusu nové africké postele (viz. obr) a vylepšený proces zpracování "pulped natural" káv. Paní Gertrudes s oblibou zjišťuje, jakou chuťovou preferenci mají její obchodní partneři, a tak nám vždy naslepo naservíruje dvě termosky vlastoručně upražené kávy zpracované suchou a polopromytou (pulped natural) metodou. U nás jednoznačně vítězí chuť tradiční suché metody.

To, že se farmářům daří, je vidět i na standardu života. Denner Augusto, syn Celsa a paní Gertrudes, plánuje studium na americké univerzitě. My jen doufáme, že se jednou vrátí zpět a bude pokračovat v kávovém obchodě svých rodičů.

Výběr z letní sklizně 2016, který máte nyní možnost ochutnat, je zpracovaný suchou metodou z třešní kávovníku odrůdy červený Catuaí. Jedná se o krásný příklad kvalitně zpracované brazilské kávy s neskutečnou sladkostí a jemností v šálku, která je doplněna o tóny pražených lískových ořechů, třešní a třtinového cukru.

Fotky z poslední návštěvy farmy najdete v galerii na Flickru.

Další informace

Farma Celso & Gertrudes
Země původu Brazílie
Zpracování kávy Natural (suchá)
Odrůda kávy Red Catuai
Sklizeň srpen 2016
Certifikace Káva z rukou farmáře, Bio produkt, Rainforest Alliance, Utz Certified, Fair Trade , Cup of Excellence
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, Chytráček, Espresso, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Chuťový profil pražené lískové ořechy, třešně, třtinový cukr
Velikost balení 350 g
Typ kávy zrnková
Min. trvanlivost V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.

Možná Vás zaujme i následující

Aeropress

Aeropress

799 Kč
Tam Dem Espresso - jaro

Tam Dem Espresso - jaro

330 Kč
Brazílie FAF Joao Hamilton Espresso

Brazílie FAF Joao Hamilton Espresso

370 Kč
 

Video

Čekejte prosím...

Produkt "{{var product.name}}" byl přidán do košíku.



Pokračovat v nákupu nebo Přejít do košíku a zaplatit

Produkt "{{var product.name}}" byl odebrán z košíku.


Pokračovat v nákupu