Joao Hamilton, Ivan dos Santos

Brazílie FAF Joao Hamilton Espresso

Dostupnost: Skladem

Cena vč. DPH
370 Kč
Add Items to Cart
NEBO

Výběr ze srpnové sklizně brazilského producenta Joao Hamiltona a jeho bratra Ivana dos Santos, který pražíme především na přípravu jednodruhového espressa. Suchým způsobem zpracovaný červený bourbon z farmy Sitio Canaa má v šálku tóny nutelly, toffee a žlutého ovoce. Sladkost a hutnost espressa je opravdu famózní!

Velikost balení 350 g

Popis produktu

Do roku 2006 se bratři Joao a Ivan, farmáři z regionu Caconde (mapa), striktně zabývali pěstováním a zpracováním komoditní kávy v co možná největších objemech. Realita kávového trhu a především neudržitelný rozvoj farmy (používání velkého množství syntetických hnojiv) donutily Joao a Ivana změnit filosofii a zaměřit se především na kvalitu produktu a ekologické zemědělství.

Ve spolupráci s Marcosem Croce a jeho synem Felipem z proslulé farmy Fazenda Ambiental Fortaleza (FAF), zaměřili své úsilí na selektivní sběr zralých třešní, sušení kávy na afrických postelích a především na separaci sklizně dle odrůdy nebo data (tzv. mikroloty).

Od té doby Joao a Ivan ušli opravdu dlouhou cestu. Jejich farmy jsou nyní modelovým příkladem, jak lze v Brazílii pěstovat a zpracovávat výběrovou kávu ekologicky šetrným způsobem a navíc mít ekonomicky výdělečný byznys. Naposledy jsme bratry navštívili na podzim roku 2016 a nestačili jsme se divit. Joao nám pyšně ukázal krásný nový sklad káv v pergamenu, nový traktor a plány na stavbu menšího závodu na zpracování promytých káv. Bylo vidět, že se farmářům opravdu daří.

Tato káva je výběrem ze sklizně v létě 2016. Jedná se o odrůdu červený bourbon, zpracovaný suchou metodou na afrických postelích (viz. foto). Tuto kombinaci odrůdy a zpracování z farmy SItio Canaa máme od Joaa nejraději. Díky své sladkosti a hutnosti těla funguje fantasticky jako jednodruhové espresso. V chuti najdete tóny nutelly, toffee a žlutého ovoce.

Fotky z návštěvy nejen Joao Hamiltona na podzim 2016 najdete v galerii na Flickru.

Doporučená příprava:
  • Množství kávy: 18,5 g
  • Teplota: 93-94°C
  • Výsledná váha nápoje: 40 g
  • Délka extrakce: 30-35 vteřin
(Testováno na kávovaru Speedster při použití misek VST 18 g)

Další informace

Farma Sitio Canaa
Země původu Brazílie
Zpracování kávy Natural (suchá)
Odrůda kávy Bourbon
Sklizeň srpen 2016
Certifikace Káva z rukou farmáře
Metoda přípravy Espresso
Chuťový profil nutella, toffee, žluté ovoce
Velikost balení 350 g
Typ kávy zrnková
Min. trvanlivost V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.

Možná Vás zaujme i následující

Dóza na kávu Airscape malá

Dóza na kávu Airscape malá

695 Kč
Hario V60 digitální váha se stopkami

Hario V60 digitální váha se stopkami

1 495 Kč
Konvice Hario Buono malá 1 litr

Konvice Hario Buono malá 1 litr

995 Kč
 

Video

Čekejte prosím...

Produkt "{{var product.name}}" byl přidán do košíku.



Pokračovat v nákupu nebo Přejít do košíku a zaplatit

Produkt "{{var product.name}}" byl odebrán z košíku.


Pokračovat v nákupu