Brazílie Deneval Miranda Espresso

Brazílie Deneval Miranda Espresso

Informujte mě, až bude zboží opět skladem

Dostupnost: Vyprodáno

350 Kč

Toto je náš druhý rok spolupráce s panem Denevalem a paní Rosie Miranda z farmy Cordilheiras do Caparao v brazilském státě Espirito Santo. Jejich suchým způsobem zpracovaný mikrolot sklizený z keřů červeného a žlutého catuaí má v šálku výrazně hutné kakaové tóny, které doplňuje jemná ovocitá acidita. Sladké a hutné espresso.

Velikost balení 350 g

Popis produktu

Region Caparaó byl pro nás do loňského roku velkou neznámou. V září jsme měli možnost se do státu Espirito Santo, společně s naším dobrým známým Felipem Croce, vypravit a navštívit několik producentů, kteří vlastní farmy v okolí překrásného národního parku, nad kterým se tyčí vrchol hory Pico de Bandeira (mapa).

Caparaó je pro svět výběrové kávy stále neznámým terroirem, ale je jen otázkou času, kdy se sem začnou hrnout davy nákupčích zelené kávy. Zdejší klima je zcela odlišné od zbytku Minas Gerais a jiných typických kávových oblastí. Spíše nám to zde svou vlhkostí vzduchu, nízkými teplotami a všudypřítomnou mlhou připomínalo panamskou oblast Boquete. Farmy se tyčí vysoko na úpatí parku a na brazilské poměry jsou členité a strmé. Pěstují se zde standardní brazilské odrůdy jako catuaí a mundo novo, ale překvapivě odtud pochází i ve světě velmi oblíbená odrůda caturra.

Deneval vlastní spolu se svou ženou Rosou a syny Denevalem Jr. a Rosivalem farmu Cordilheiras do Caparao v severovýchodní části národního parku. Letos jsme od Denevala zakoupili dva loty zpracované suchou metodou. Tento je směsí červené a žluté odrůdy catuaí. Kávu pražíme primárně na přípravu espressa, jelikož nás zaujala výrazná sladkost, tóny kakaa a ořechů a jemná ovocitá acidita.

Pokud hledáte kávu tradičnějšího rázu na přípravu jednodruhového espressa, tak vás tato od pana Denevala Mirandy určitě potěší.

Doporučená příprava:

  • Množství kávy: 9 g (single), 18 g (double)
  • Teplota: 93,5°C
  • Výsledná váha nápoje: 20 g (single), 40 g (double)
  • Délka extrakce: 28-30 vteřin
  • Poměr extrakce: 45 %
(Testováno na kávovaru Speedster při použití misek VST 18 g)

Další informace

Farma Sitio Cordilheiras do Caparao, Espirito Santo
Země původu Brazílie
Zpracování kávy Natural (suchá)
Odrůda kávy Red Catuai, Yellow Catuai
Sklizeň podzim 2016
Certifikace Káva z rukou farmáře
Metoda přípravy Espresso
Chuťový profil kakao, ořechy, ovocitá acidita
Velikost balení 350 g
Typ kávy zrnková
Min. trvanlivost V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.

Video

Čekejte prosím...

Produkt "{{var product.name}}" byl přidán do košíku.



Pokračovat v nákupu nebo Přejít do košíku a zaplatit

Produkt "{{var product.name}}" byl odebrán z košíku.


Pokračovat v nákupu