Pokud si přejete obdržet zásilku do Vánoc, objednávejte do 17. 12. Později již nemůžeme garantovat včasné doručení.

Kolumbie Carlos Imbachi

švestky, cukrová třtina, citronová tráva, bestseller naší nabídky
Kolumbie Carlos Imbachi
švestky, cukrová třtina, citronová tráva, bestseller naší nabídky
350 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Není skladem

Výběr z hlavní sklizně kolumbijského producenta pana Carlose Imbachi, se kterým spolupracujeme již 7 rokem a jeho káva patří mezi naše hlavní bestsellery. Tato promytá káva odrůdy caturra se vyznačuje sladkostí po cukrové třtině, tóny švestek a jemnou dochutí.

Od začátku fungování naší společnosti jsme si zakládali na vytvoření pevných vztahů s producenty, jejichž filosofie pěstování a zpracování kávy je nám blízká (viz. Farmáři a sklizeň). Carlos Imbachi byl jedním z prvních takových farmářů.

Aktuálně od Carlose nakupujeme kávu 3-4x do roka. U ostatních pěstitelských zemí je standardní pouze jeden nákup ročně. Region Huila je ale specifický svými klimatickými podmínkami, kdy se třešně sbírají a zpracovávají de facto neustále. Tradičně trvá hlavní sklizeň (principal) od října do prosince, zatímco vedlejší sklizeň (mitaca) od března do června. Toto rozdělení ale pomalu ztrácí na významu.

Chuť kávy od Carlose Imbachi se může v průběhu roku lehce měnit, jelikož se jedná celkem o 15-20 různých mikrolotů (o velikosti 100 - 1000 kg), které byly sklizeny a zpracovány v různý čas. Důležitý pro nás je, že vám můžeme nabídnout neustále čerstvou kávu v konzistentní kvalitě.

Farma Buenavista se nachází v nadmořské výšce 1800 m n.m. u městečka San Augustín na samém jihu Kolumbie (mapa). Carlos na ploše 4,5 ha pěstuje odrůdu caturra, které se zde navýsost daří. To dokládají i dvě první místa ze soutěže SCAA Káva roku 2009 a 2010.

Společně se svou ženou Yolandou a pěti dětmi, vlastní Carlos farmu již více než 27 let. Během roku dokáže z 30 000 keřů kávovníku vyprodukovat až 17 tun kávy v pergamenu. Aktuálně jsme jednou ze 3 pražíren, které od Carlose nakupují veškerou kávu. Po sběru a prolisování kávy se zrna nechají fermentovat po dobu cca 16-24 hodin. Sušení probíhá ve vyvýšeném „sušáku“ (tzv. secadero), který chrání zrna před každodenními dešti a zaručuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Tato káva má typický chuťový profil pro region Huily. V aroma najdete cukrovou třtinu, švestky a tropické ovoce. V chuti pak tóny rozinek v čokoládě, švestek a ořechů.

Carlose Imbachi navštěvujeme pravidelně každý rok v prosinci. Fotky z farmy najdete v galerii na Flickru. Krátké video pak zde v záložce „video“ nebo na Vimeu.

Podrobné informace
ZeměKolumbie
FarmaFinca Buenavista - Carlos Imbachi
OdrůdaArabica Caturra
ZpracováníPromytá
Sklizeňlistopad 2017
CertifikaceKáva z rukou farmáře, Rainforest Alliance, Utz Certified
PřípravaAeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
ChuťVýrazná sladkost, švestky, tropické ovoce, citrónová tráva
Balení350 g
Typ kávyzrnková
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot