El Salvador Ernesto Raubusch Espresso

El Salvador Ernesto Raubusch Espresso
340 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Není skladem

Káva odrůdy Bourbon a Pacas zpracovaná promytou metodou na farmě pana Ernesta Raubusche v regionu Tecapa-Chinameca. Počáteční svěží aciditu kandovaného ovoce doplňují sladké a hutné tóny máslových sušenek, nutelly a muškátového oříšku.

Velikost balení 350 g

Tento mikrolot odrůdy Bourbon / Pacas pochází z rodinné farmy Santa Rita, která patří panu Ernestu Raubuschovi a jeho manželce Marii. Farma se nachází v pro nás zcela neznámém regionu Tecapa-Chinameca, na úpatí aktivní sopky San Miguel (mapa).

Farma má rozlohu 80 Ha a rozkládá se v nadmořské výšce 1200 m n.m. Sklizeň probíhá od prosince do března. Oproti další salvadorské kávě v naší aktuální nabídce od Angelina Landaverde je tento mikrolot zpracován a sušen tradičním způsobem na betonových nádvořích.

Tato káva nás zaujala především při přípravě espressa, a proto jsme tomuto způsobu přípravy podřídili i pražící profil.

Na první napití je cítit jemná acidita kandovaného ovoce. Dále pokračují tóny máslových sušenek, nutelly a muškátového oříšku.

Doporučená příprava:

  • Množství kávy: 9 g (single), 18 g (double)
  • Teplota: 94 °C
  • Výsledná váha nápoje: 18 g (single), 36 g (double)
  • Délka extrakce: 28-30 vteřin

Podrobné informace
ZeměEl Salvador
Farmarodina Raubusch, Finca Santa Rita, Tecapa-Chinameca
OdrůdaArabica Bourbon , Arabica Pacas
ZpracováníPromytá
Sklizeňbřezen 2015
CertifikaceNe
Chuťkandované ovoce, máslové sušenky, nutella, muškátový oříšek
Balení350 g
Typ kávyzrnková
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
ProducentNe