El Salvador René Aguilar
Finalista kávové aukce Trifinio, která každoročně vyhlašuje ty nejlepší kávy z regionu na pomezí Guatemaly, Hondurasu a El Salvadoru. Odrůda Pacamara od René Aguilara byla zpracovaná honey metodou na farmě La Montañita v regionu Chalatenango. Divoce ovocná a sladká káva, která představuje metodu zpracování i odrůdu v tom nejlepším světle.
Velikost balení 350 g
Producenta René Aguilara a jeho kávy známe osobně už víc jak 7 let. Loni se nám podařilo zakoupit jeho nejlepší výběr ze sklizně v rámci lokální aukce pod názvem Trifinio, která se konala v dubnu a měla cíl zlepšit povědomí o kvalitních malých producentech z trochu zapomenutého regionu na hranicích El Salvadoru, Hondurasu a Guatemaly (viz. obrázek). S panem Aguilarem jsme se potkali v lednu a domluvili se, že se pokusíme jeho nejlepší mikrolot v aukci vydražit.
René Aguilar vlastní farmu La Montañita v oblasti El Tunel, nedaleko hranic s Hondurasem (mapa). Stejně jako jeho sousedé se zaměřuje především na tradiční odrůdy Bourbon, Pacas a v poslední době oblíbenou Pacamaru. Třešně zpracovává promytým, honey nebo suchým způsobem s následným sušením na afrických postelích nebo betonovém nádvoří (viz. foto).
Tento aukční mikrolot je v chuti poměrně hodně ovlivněný zvolenou metodou zpracování (v angličtině se používá slovo "funky"), ale stále je to ku prospěchu věci. Káva je výrazně sladká a má zřetelné tóny zralého exotického ovoce.
Fotky z návštěvy farmy najdete v naší galerii na Flickru.
Země | El Salvador |
---|---|
Farma | Rene Aguilar - La Montanita |
Odrůda | Arabica Pacamara |
Zpracování | Honey |
Sklizeň | březen 2016 |
Certifikace | Káva z rukou farmáře |
Příprava | Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot |
Chuť | papája, funky, tropické ovoce |
Balení | 350 g |
Typ kávy | zrnková |
Min. trvanlivost | V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu. |
Producent | Ne |
