Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Cascara Helsar de Zarcero

Není to káva, ale je plná kávových chutí, kofeinu a pochází ze stejné rostliny. Cascara je totiž čaj ze sušené dužiny kávových třešní.

Cascara Helsar de Zarcero

Aktuálně nedostupné
Vaše cena (vč. DPH)
220 Kč
Není skladem
Podrobnosti
Panama
Země původu Kostarika
Farma Helsar de Zarcero, Naranjo, West Valley
Odrůda Cascara
Sklizeň Duben 2022
Spolupráce Káva z rukou farmáře

O nápoji

Cascara není žádnou novinkou. Tento nápoj je dokonce starší, než káva tak, jak ji známe dnes. Pražení kávy se objevilo až v patnáctém století, slupky kávových třešní se ale již stovky let předtím louhovaly při přípravě horkého nápoje běžně. Tato metoda ale po objevu pražení v naší části světa takřka zmizela a na farmách se kávové slupky používaly pouze jako hnojivo. Přitom cascara je sladká, má podobné svěží kávové tóny, mírně kouřové aroma a je jednoduchou cestou, jak si užít kávu trochu jinak. Nebo si ji můžete nasypat do granoly nebo na salát, a zpestřit si tak jejich chuť.

Unikátní zpracování

Farma Helsar de Zarcero pěstuje kávové třešně pro cascaru v BIO kvalitě. Spojila se dokonce s místní univerzitou a vyvinuli nový způsob, díky kterému si během zpracování kromě chuti zachovává cascara i vitamíny a enzymy. Během 18hodinového procesu kávové třešně po umytí spaří a pak suší zprudka, čímž si zachovává nutrienty i sladkost kávových třešní. Navíc cascaru místo běžnějšího drcení melou, takže výsledný nápoj je chuťově výraznější.

O producentovi

Farmu Helsar de Zarcero založil Ricardo Perez v roce 2004 během takzvané micromill revoluce. Zakládají si na ekologickém přístupu k pěstování kávy a velká část jejich produkce má certifikaci BIO. Ke zpracování kávy používají dešťovou a odpadní vodu, každoročně sází stovky nových stromů pro kompenzaci uhlíkové stopy a mají nakročeno být prvním uhlíkově neutrálním zpracovatelským závodem v Kostarice.

Jak si cascaru připravit

Cascaru si nejlépe připravíte v klasické čajové konvičce s velmi jemným sítkem. Použijte 10 g cascary na 500 ml vroucí vody. Nechte louhovat 5-8 minut dle chuti.

Související produkty

Napěňovač mléka NanoFoamer V2

1 260 Kč
ovocná a elegantní

Burundi Mikuba 1 kg

1 180 Kč
šťavnatá a exotická

Bolívie Kusillo 1 kg

1 568 Kč
šťavnatá a exotická

Bolívie Kusillo

485 Kč