Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kostarika Finca Šumava Geisha

Letošní sklizeň odrůdy geisha z kostarické farmy Šumava, kterou jsme přivezli "v baťohu" při dubnové návštěvě. Suchým způsobem zpracovaná káva má výrazně ovocný charakter a svěží květinovou aromatiku. Jedinečná možnost ochutnat kávu v maximální čerstvosti.

Kostarika Finca Šumava Geisha

Aktuálně nedostupné
Vaše cena (vč. DPH)
500 Kč
Není skladem
Podrobnosti
Panama
Země původu Kostarika
Farma Finca Šumava de Lourdes
Odrůda Arabica Gesha / Geisha
Zpracování Natural
Sklizeň Březen 2022
Spolupráce Káva z rukou farmáře
Typ kávy Zrnková
Výrobce Legendární odrůda geisha vypěstovaná na farmě Šumava pana Francisca Meny

Finca Šumava de Lourdes

Finca Šumava je ambiciózní projekt, který vzešel ze spolupráce českého investora a známého kostarického exportéra výběrové kávy pana Francisca Meny. Šumava, celým jménem Finca Šumava de Lourdes, se nachází v regionu Lourdes de Naranjo, asi hodinu jízdy autem od hlavního města San José (mapa). Idea celého projektu stojí na výjimečném terroiru, pevném ekonomickém zázemí a především na obrovském know-how, které Francisco získal během posledních deseti let spoluprací se stovkami malých farmářů po celé Kostarice.

Modelová a moderní farma

Šumava je ryze modelovou farmou, která využívá nejmodernější technologie na zpracování kávy a současné trendy v agronomii a ekologickém zemědělství. Zaujala nás např. recyklace odpadní vody, která vzniká během procesu zpracování třešní. Na nevyužitých loukách je systematicky vysušována a zbylý organický materiál je následně využit jako hnojivo pro kávovníky.

Profil producenta: Francisco Mena
Profil producenta: Francisco Mena
Přečtěte si víc o majiteli farmy Šumava

Poslechněte si náš podcast o Kostarice

Tradiční i experimentální odrůdy

Šumava má také jedinečný přístup do mezinárodní kolekce sazenic kávovníků (CATIE). Na farmě můžete vidět jak zahrady vyčleněné pro komerční odrůdy caturra a villa sarchi, tak i experimentální loty původních etiopských odrůd, keňské odrůdy SL28, samozřejmě proslulou geishu, pacamaru nebo exotickou mokku.

Suché zpracování

Čerstvě sebrané třešně se nejprve přenesou do plastových přepravek a nechají 24-48 hodin odležet ve stínu, tzv. reposado. Následně se rozprostřou na afrických postelích, kde se suší v závislosti na počasí 10-20 dní. Výsledné vyloupání, třídění a balení zrn probíhá ve zpracovatelském závodu v hlavním městě San Jose.

Úspěch v Cup of Excellence

Letos je to již sedmý produkční rok farmy Šumava pod vedením týmu okolo Francisca Meny. Káva z farmy Šumava již dokázala vyhrát prestižní soutěž Cup of Excellence 2016 s rekordním bodovým ohodnocením. Této události si dokonce všimla i česká média. "Šumavu" navštěvujeme každý rok většinou v březnu. Letos jsme vybrali celkem 5 mikrolotů, vč. této fenomenální geishy, kterou jsme dovezli domů rovnou z farmy v "baťohu".

Související produkty

sladká a krémová

Brazílie Valdir a Daniela 1 kg

1 080 Kč

Napěňovač mléka NanoFoamer V2

1 260 Kč
ovocná a elegantní

Burundi Mikuba 1 kg

1 180 Kč
šťavnatá a exotická

Bolívie Kusillo 1 kg

1 568 Kč