Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kniha Terroir

Nádherná kniha Jeremyho Challendera, kterou vytvořil společně s týmem Barista Hustle. Pojednává o vlivu prostředí na samotnou kávu. Kniha je nabitá spoustou informací o fyziologii a pěstování kávovníku, půdě, nemocech nebo třeba vlivech změn klimatu. Kromě toho obsahuje i krásné fotografie a rozhovory s experty jako jsou Tim Wendelboe nebo Graciano Cruz.
Za nás rozhodně důležitý přírůstek do kávové knihovny.

Kniha Terroir

Skladem
Vaše cena (vč. DPH)
920 Kč
Podrobnosti
Autor Jem Challender / Barista Hustle Education
ISBN 9780646865867
Rok vydání 2023

Terroir

Coffee from Seed to Harvest

Začínáme na naší cestě v Africe, kde budeme zkoumat fyziologii kávovníku a důležitost jeho prostředí. Vystopujeme původ arabiky až k divokým stromům etiopských hor a mlžných lesů.

Skvělá káva je výsledkem genotypu rostliny a terroiru, který ji obklopuje. Environmentální faktory jako klima a půda spolu s technikami pěstování vytvářejí specifické prostředí nebo terroir farmy. Některé faktory, jako je nadmořská výška, ve které kávovník roste, jsou v průběhu jeho života nezměnitelné. Jiné faktory, jako je živnost půdy, lze změnit, ale často jen s obrovskými náklady.

Kniha je v anglickém jazyce

Pro lepší pochopení hospodaření farmy a toho, jak různé aspekty terroiru mohou ovlivnit tvar, velikost a další charakteristiky rostliny, provedli autoři řadu rozhovorů s vědci, agronomy a nákupčími kávy. Tato kniha zkoumá, jak terroir určuje charakter kávy a úspěch sklizně. Poskytuje přehled faktorů, které lze ovlivnit, a kroků, které se dají podniknout pro udržitelné pěstování lahodné kávy.

Související produkty

Refraktometr DiFluid R2

6 000 Kč

Hario V60 digitální váha se stopkami

1 450 Kč

Váha TIMEMORE Black Mirror Nano

2 690 Kč