Ethiopia Yirgacheffe Kochere Natural Espresso

Ethiopia Yirgacheffe Kochere Natural Espresso
340 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Není skladem

Káva zpracovaná suchou metodou v jedné z nejvýše položených pěstitelských oblastí na světě - Kochere, Yirgacheffe. V espressu najdete divoké tóny malin a jahod, které v dochuti doplňuje sladké kakao.

Obsah balení 350 g

Kochere je hlavní pěstitelská oblast regionu Yirgacheffe, která se nachází na jih od města stejného názvu (mapa). Naše káva byla zpracovaná v závodu patřícímu Haile Sellasiemu, který stojí i za naší vůbec první kávou z Etiopie - Kebado.

Kávy z Yirgacheffe zpracované suchou metodou (natural) jsou pro svojí ovocitost a šťavnatost čím dál více oblíbené na přípravu jednodruhového espressa. Výsledný šálek někdy připomíná marmeládu nebo malinovou či jahodovou limonádu. Obvykle také do hry vstupují tóny smetany nebo jogurtu a některé povedené "espresso shoty" inklinují do dezertů typu panna cotta nebo cheesecake. V kombinaci s mlékem pak chutnají jako jahodový nebo banánový milkshake.

Právě pro svou komplexnost a čistotu chutí jsou podobné kávy vyhledávané baristy na soutěžních kláních. Během mistrovství světa v Melbourne 2013 celá čtvrtina soutěžících použila právě suchým způsobem zpracované etiopské kávy.

Příprava navíc není zdaleka tak náchylná na chyby jako v případě káv promytých. Doporučujeme volit vyšší poměr extrakce (cca 65 %), tzn. 18-19 g kávy na 30-33 g nápoje během 25-30 sec.

I když je pražení přizpůsobeno metodě přípravy (espresso), káva je bezproblémů použitelná i na filtr. A věřte nám, že chutná stejně skvěle.

Podrobné informace
ZeměEtiopie
FarmaKochere
OdrůdaArabica Etiopské původní
ZpracováníNatural (suchá)
CertifikaceNe
Chuťčajová růže v aroma, maliny, jahodový cheesecake, sladké kakao
Doporučené množství18-19 g (kávy) / 30-33 g (nápoje)
Balení350 g
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
ProducentNe