Etiopie Anasora

maliny, třešně, mléčná čokoláda
Etiopie Anasora
maliny, třešně, mléčná čokoláda
430 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Není skladem

Experimentální mikrolot suchým způsobem zpracované kávy ze závodu Anasora, který vlastní Israel Degfa v regionu Guji. Svěží a ovocná aromatika je v šálku doplněna sladkými tóny malin, třešní a mléčné čokolády.

Tento mikrolot suchým způsobem zpracované kávy vytvořil v závodu Anasora známý propagátor špičkových etiopských káv pan Semeon Abey. Čerstvě sebrané třešně Semeon nechal sušit pouze v jedné vrstvě na afrických postelích po dobu 5 dní, následně třešně promíchal, vytvořil 5 cm vrstvu ve které třešně sušil dalších 15 dní do vlhkosti 11,5%. Pro tento způsob fermentace Semeon postavil 20 afrických postelích, které jsou 20 m dlouhé a 1,5 m široké. Základem je, aby plastová látka byla maximálně vypnutá a třešně tak mohly být sušeny opravdu v jedné vrstvě (viz. foto). Díky vysoké nadmořské výšce (2300 m n.m.) je výrazná změna teplot přes den a v noci, což do šálku přináší vyšší aciditu, než na jakou jsme u ostatních etiopských naturalů zvyklí.

Tuto kávu pražíme primárně na přípravu filtrované kávy. Pokud hledáte suchým způsobem zpracovanou etiopskou kávu na jednodruhové espresso, vyzkoušejte Etiopii Sawana Espresso.

Podrobné informace
ZeměEtiopie
FarmaAnasora
OdrůdaArabica Etiopské původní
ZpracováníNatural (suchá)
Sklizeňleden 2019
PřípravaAeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Chuťmaliny, třešně, mléčná čokoláda
Balení350 g
Typ kávyzrnková
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot