Honduras Edwin Pineda

Galerie

Honduras Edwin Pineda

Dostupnost: Skladem

Cena vč. DPH
390 Kč
Add Items to Cart
NEBO

Promytým způsobem zpracovaná odrůda Pacas od Edwina Pinedy nás nadchla především svou komplexností. V šálku najdete jak kakaové a karamelové tóny, tak i svěží vinnou aciditu a ovocitost (fíky).

Velikost balení 350 g

Popis produktu

Honduras pro nás vždy znamenal velkou neznámou. I když se jedná o největšího exportéra kávy v Centrální Americe, převážná většina zrn končí na komoditním trhu. Navíc jde o území poměrně nebezpečné, a proto naše obchodní vztahy vždy končily v horách Chalatenanga, na hranici s El Salvadorem.

Před dvěma lety jsme zakoupili několik mikrolotů od producentů z oblasti Santa Barbara, nedaleko krásného jezera Yojoa (mapa). Tento region byl donedávna zcela neznámý a trhem s výběrovou kávou netknutý. Po ovládnutí soutěže Cup of Excellence v roce 2010 se producenti ze Santa Barbary velmi rychle dostali do podvědomí pražíren výběrové kávy. My jsme Santa Barbaru navštívili před začátkem sklizně v roce 2016 a byli jsme opravdu velmi příjemně překvapeni. Nejen vstřícností místních producentů, ale především obrovskou chutí, dělat co možná nejkvalitnější kávu.

Edwin Pineda nás přivítal na své farmě El Pozo, což v překladu znamená "díra". Jméno je příznačné, jelikož uprostřed poměrně malé, 0,35 ha rozlehlé farmy se nachází obrovská díra s jeskyní. Farma leží ve vysoké nadmořské výšce 1800 m n.m. a jsou z ní krásné výhledy na jezero Yojoa. Nízké teploty přes noc a vysoká vlhkost vzduchu s sebou přináší vyšší nároky na konzistenci a kvalitu sušení. Edwin má asi nejhezčí africké postele, jaké jsme kdy viděli. Pro tuto sklizeň již stihl vybudovat i dostatečné zastínění, jelikož síla slunce zde způsobuje příliš rychlé sušení a následné popraskáním pergamenu zrn.

Stejně jako minulý rok jsme zakoupili celou sklizeň, kterou Edwin a jeho rodina vyprodukuje. Jedná se o odrůdu pacas, zpracovanou promytou metodou během června 2016. Káva má příjemnou, ale nikterak výraznou vinnou aciditu, která spojuje kakaové tóny s ovocitostí připomínající fíky.

Univerzální káva na všechny metody přípravy filtrované kávy, která díky své sladkosti a komplexnosti bude chutnat všem.

Další informace

Farma El Pozo, El Sauce, Honduras
Země původu Honduras
Zpracování kávy Promytá
Odrůda kávy Pacas
Sklizeň červen 2016
Certifikace Káva z rukou farmáře
Metoda přípravy Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Chuťový profil kakao, vinná acidita, fíky
Velikost balení 350 g
Typ kávy zrnková
Min. trvanlivost V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.

Možná Vás zaujme i následující

Dárkový kávový set Tramp

Dárkový kávový set Tramp

2 400 Kč
Dárkový kávový set Francouz

Dárkový kávový set Francouz

2 800 Kč
Dárkový kávový set Hario V60

Dárkový kávový set Hario V60

1 650 Kč
 

Video

Čekejte prosím...

Produkt "{{var product.name}}" byl přidán do košíku.



Pokračovat v nákupu nebo Přejít do košíku a zaplatit

Produkt "{{var product.name}}" byl odebrán z košíku.


Pokračovat v nákupu