Cascara

usušené kávové slupky z panamské farmy rodiny Hartmann
Cascara
usušené kávové slupky z panamské farmy rodiny Hartmann
330 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Skladem

Přemýšleli jste někdy o tom, jak se káva připravovala před stovkami let? Daleko dříve, než začaly první experimenty s jejím pražením? Nyní máte možnost ochutnat unikátní čaj připravený z usušených kávových slupek - tzv. Cascaru.

Cascara je čaj vyrobený z usušených slupek kávových třešní. Louhuje se trochu déle než klasický čaj (cca 10-15 minut) a jeho chuť se, podobně, jako je tomu u kávy, liší podle odrůdy kávovníku.

Cascara není žádnou novinkou, tento nápoj je dokonce starší, než káva tak, jak ji známe dnes. Pražení kávy se objevilo až v patnáctém století, přičemž slupky kávových třešní se louhovaly při přípravě horkého nápoje již stovky let předtím. Tato metoda byla donedávna známá pouze v tradičních pěstitelských oblastech Etiopie a Jemenu. Pro zbytek světa byla cascara vždy považována za odpad nebo hnojivo.

Dnes se cascara cíleně vyrábí pouze na několika farmách, které se řídí pravidly ekologického zemědělství.

Čaj připravený z cascary má zajímavou a sladkou chuť připomínající třešně, čaj rooibos a šípky. Dle provedených studií obsahuje velké množství antioxidantů a menší množství kofeinu (zajímavý článek o množství kofeinu v cascaře zde).

Doporučený způsob přípravy horké cascary:
15 g cascary na 500 ml vroucí vody - doba louhování cca 10-15 minut

Doporučený způsob přípravy studené cascary:
V horké vodě vylouhovanou cascaru doplníme o šťávu z 1 pomeranče, 1/2 citrónu a 1/2 limetky, dochutíme medem a přidáme led.

Podrobné informace
ZeměPanama
FarmaFinca Hartmann
OdrůdaYellow Catuai
ZpracováníNatural (suchá)
Sklizeň2017
CertifikaceKáva z rukou farmáře
PřípravaFrench Press
Chuťrooibos, šípkový čaj, třešně
Balení350 g
Typ kávycascara - usušené slupky kávových třešní
Min. trvanlivostSpotřebujte do 01/2018
Producentdoubleshot