Pro předvánoční nákupy vám nabízíme poštovné zdarma při zakoupení 2 a více sáčků kávy.  

Etiopie Kayo Espresso

květiny, pomerančová kůra, hroznové víno
Etiopie Kayo Espresso
květiny, pomerančová kůra, hroznové víno
370 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Skladem

Suchým způsobem zpracovaná káva ze soukromé farmy pana Ismala Hassana. Čistá a výrazně aromatická káva s tóny kůry citrusů a hroznového vína, kterou pražíme primárně na přípravu espressa.

Farma Kayon Mountain se rozkládá na 200 ha v regionu Shakiso, Guji (mapa). Jedná se o malou soukromou farmu, která byla založena v roce 2009. O provoz farmy se stará pan Workineh, který má na starosti zpracování i pěstování kávy. V nadmořské výšce 2000 m n.m. se pěstují vylepšené varianty původních etiopských odrůd, které nesou většinou jen kódové označení (např. 72110 nebo 74158). Sklizeň probíhá od prosince do února.

Farma Kayon Mountain pana Hussana je zajímavá tím, že se jedná o soukromou farmu, která má možnost prodávat své kávy mimo etiopskou komoditní burzu (ECX). Tím pádem je zabezpečena vyšší transparentnost lotů a také motivace producenta dělat co možná nejkvalitnější produkt za který následně obdrží adekvátní cenu.

Náš mikrolot je zpracovaný suchou metodou, tzn., že se čerstvě sebrané třešně suší ve slupce na afrických postelích (viz. obr.) po dobu cca 10-20 dnů v závislosti na počasí. Následně jsou mechanicky vyloupány a ručně protříděny.

Kayo má výrazně květinovou aromatiku, kterou v chuti doplňují svěží tóny pomerančové kůry a hroznového vína. Kayo pražíme primárně na přípravu espressa. Pokud máte zájem o podobnou kávu na přípravu filtrované kávy, vyzkoušejte kávu ze sousední farmy Mormora.

Podrobné informace
ZeměEtiopie
FarmaKayon Mountain Farm, Shakiso, Etiopie
OdrůdaEtiopské původní
ZpracováníNatural (suchá)
Sklizeň2016/2017
CertifikaceNe
PřípravaEspresso
Chuťkvětiny, pomerančová kůra, hroznové víno
Balení350 g
Typ kávyzrnková
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot