Etiopie Hangadhi Natural

melasa, ibišek, mučenka
Etiopie Hangadhi Natural
melasa, ibišek, mučenka
390 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: Ne
/
Skladem

Suchým způsobem zpracovaná káva z farmy Mormora od producentů z vesnice Hangadhi. Fantasticky ovocná, svěží a sladká káva s tóny melasy, ibišku a mučenky.

Tento mikrolot byl zakoupen od soukromé společnosti Guji Higlands, která vlastní farmy Mormora v Guji Zone regionu Oromia, v provincii Sidamo (mapa). Kávu jsme vybrali osobně tento únor v hlavním městě Etiopie Addis Abeba. Samotnou farmu jsme naposledy navštívili v roce 2011 (fotky v galerii na Flickru). Jedná se o poměrně odlehlou oblast v Guji, asi 5 hodin autem z Yirga Alem, nedaleko městečka Shakiso Town. Cesta je nezapomenutelná. Mezi neustálými výměnami píchnutých kol se můžete kochat typickými vesnickými domy, zpracovatelskými závody a samozřejmě nádhernou přírodou. S kávou z farmy Mormora se nám podařilo vyhrát prestižní soutěž o nejlepší espresso na Nordic Barista Cup v Kodani v roce 2012. Od té doby k ní máme velmi srdečný vztah.

Hangadhi je název vesnice, ze které pochází samotné třešně vykoupené od drobných producentů na farmě Mormora. Třešně se sbírají z divoce rostoucích kávovníků od listopadu do ledna.

Náš mikrolot je zpracovaný suchou metodou, tzn., že se čerstvě sebrané třešně suší ve slupce na afrických postelích (viz. obr.) po dobu cca 10 dnů v závislosti na počasí. Následně jsou mechanicky vyloupány a ručně protříděny.

V chuti je Hangadhi jemně ovocná, s tóny melasy, ibišku a mučenky.

Podrobné informace
ZeměEtiopie
FarmaHangadhi, Mormora, Guji Highlands
OdrůdaArabica Etiopské původní
ZpracováníNatural (suchá)
Sklizeňleden 2018
CertifikaceNe
PřípravaAeropress, Chemex, Chytráček, Espresso, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Chuťmelasa, ibišek, mučenka
BaleníNe
Typ kávyzrnková
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot