Keňa Kahindu Espresso

marcipán, brusinky, borůvky
Keňa Kahindu Espresso
marcipán, brusinky, borůvky
430 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Skladem

Historicky první keňská káva, kterou pražíme na přípravu jednodruhového espressa. Výrazná šťavnatá ovocitost brusinek a borůvek je doplněna tóny marcipánu. Kávu ze zpracovatelského závodu Kahindu (New Weithaga Farmers Cooperative Society) jsme vybrali letos v únoru v Nariobi.

Zpracovatelský závod Kahindu se nachází v regionu Muranga a spadá pod New Weithaga Farmers Cooperative Society.

Třešně vykupuje od cca 700 drobných farmářů z okolních vesnic. Hlavní sklizeň trvá od října do ledna, vedlejší pak od března do dubna. Zpracování je pro region typické, tzn. že čerstvě sebrané třešně odrůd SL 28 a SL34 jsou zbaveny slupky v diskových loupačkách, následuje fermentace v betonových nádržích (většinou přes noc), promytí a ponechání třešní ve studené vodě před samotným rozprostřením na africké postele. Sušení trvá dle počasí 7-15 dní.

Během letošního nákupu káv v Keni nás tento AB lot nadchl svou hravostí a hutností. Rozhodli jsme se ho pražit primárně na přípravu jednodruhového espressa, které je ve výsledku krásně šťavnaté, hutné, sladké a ovocité.

Doporučená příprava:

  • Množství kávy: 9 g (single), 18 g (double)
  • Teplota: 94 °C
  • Výsledná váha nápoje: 18 g (single), 36 g (double)
  • Délka extrakce: 28-30 vteřin

Podrobné informace
ZeměNe
FarmaKahindu
OdrůdaNe
ZpracováníPromytá
Sklizeňleden 2018
CertifikaceNe
Chuťmarcipán, brusinky, borůvky
Doporučené množství18,5 g / 42 g
Balení350 g
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot