Keňa Kahindu Espresso
Historicky první keňská káva, kterou pražíme na přípravu jednodruhového espressa. Výrazná šťavnatá ovocitost brusinek a borůvek je doplněna tóny marcipánu. Kávu ze zpracovatelského závodu Kahindu (New Weithaga Farmers Cooperative Society) jsme vybrali letos v únoru v Nariobi.
Zpracovatelský závod Kahindu se nachází v regionu Muranga a spadá pod New Weithaga Farmers Cooperative Society.
Třešně vykupuje od cca 700 drobných farmářů z okolních vesnic. Hlavní sklizeň trvá od října do ledna, vedlejší pak od března do dubna. Zpracování je pro region typické, tzn. že čerstvě sebrané třešně odrůd SL 28 a SL34 jsou zbaveny slupky v diskových loupačkách, následuje fermentace v betonových nádržích (většinou přes noc), promytí a ponechání třešní ve studené vodě před samotným rozprostřením na africké postele. Sušení trvá dle počasí 7-15 dní.
Během letošního nákupu káv v Keni nás tento AB lot nadchl svou hravostí a hutností. Rozhodli jsme se ho pražit primárně na přípravu jednodruhového espressa, které je ve výsledku krásně šťavnaté, hutné, sladké a ovocité.
Doporučená příprava:
- Množství kávy: 9 g (single), 18 g (double)
- Teplota: 94 °C
- Výsledná váha nápoje: 18 g (single), 36 g (double)
- Délka extrakce: 28-30 vteřin
Farma | Kahindu |
---|---|
Zpracování | Promytá |
Sklizeň | leden 2018 |
Chuť | marcipán, brusinky, borůvky |
Doporučené množství | 18,5 g / 42 g |
Doporučená teplota | 93,5°C |
Balení | 350 g |
Min. trvanlivost | V ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu. |
Producent | doubleshot |
