Scott Rao - Decent Espresso Workshop (30.5.)

ochutnejte nový způsob extrakce espressa o kterém mluví celý svět
Scott Rao - Decent Espresso Workshop (30.5.)
ochutnejte nový způsob extrakce espressa o kterém mluví celý svět
3 000 Kč
Cena vč. DPH
/
Není skladem

Scott Rao patří mezi hlavní osobnosti současného světa výběrové kávy. Jeho tři knihy a aktuálně i sociální sítě patří k základním zdrojům informací všech baristů, pražičů a kávových nadšenců. Během tříhodinového workshopu v našem tréninkovém centru se s vámi Scott podělí o své zkušenosti s unikátním espresso kávovarem Decent DE1+, na jehož vývoji se podílí.

Americkou kávovou legendu, Scotta Rao, asi netřeba dlouze představovat. Scott je autorem několika baristických “biblí”: Příručka profesionálního baristy, Everything But Espresso nebo The Coffee Roasters Companion. Jeho misí je dosáhnout nejlepšího možného šálku kávy za každou cenu. Ať už jde o pražení, kdy jeho lekce jsou dlouhou dobu dopředu vyprodané, nebo samotnou přípravu kávy. Za tímto účelem se stal spolutvůrcem nového kávovaru Decent DE1+ espresso machine. Ten je revoluční svou možností kompletní kontroly nad všemi veličinami přípravy espressa jako teplota vody, tlaková profilace a regulace průtoku vody. To vše můžete sledovat a ovládat v reálném čase na kontrolním tabletu. Scott vyvinul několik postupů, díky kterým dokáže připravit espresso s 27% extrakcí nebo filtrovanou kávu se standardní extrakcí 22%. Nevěříte? My tomu také nemohli uvěřit a tak jsme Scotta přivezli do Prahy, ať nám to osobně ukáže. Přijďte se sami přesvědčit a ochutnat něco, co jste ještě nikdy nepili.

Scott nám ukáže, jak kávovar Decent DE1+ kontroluje tlak, průtok a teplotu vody. Vysvětlí, jak nám křivky grafu prozradí, že se něco nepovedlo. A připravíme si několik různých filtrů a espress, které ochutnáme a provedeme analýzu dle grafických křivek.

Tento workshop je určen profesionálním baristům a všem pokročilým kávovým geekům. Doporučujeme před absolvováním kurzu přečíst zápisky o kávovaru Decent na blogu Scotta Rao.

Začátek workshopu je ve čtvrtek 30. května od 17:00 ve školicím centru doubleshot na Karlíně (Křižíkova 105, Praha 8).

Podrobné informace
LokalitaŠkolicí centrum doubleshot - Křižíkova 105, Praha 8 - Karlín (mapa)
Délka kurzu17:00-20:00
Počet účastníkůmax. 12
Potřebné znalostiKurz je určen pro všechny profesionální baristy, pražiče a pokročilé kávové nadšence
Storno podmínky

Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením), můžete si vybrat jiný termín nebo vám vrátíme peníze zpět.

Při stornování školení v posledním týdnu před školením (1. - 7. den před školením), případně pokud se školení vůbec nezúčastníte, bude uplatněno 100% storno bez náhrady.