Tam Dem Espresso - zima

marcipán, perník, žluté ovoce
Tam Dem Espresso - zima
marcipán, perník, žluté ovoce
330 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 350 g
/
Skladem

Zimní Tam Dem se skládá z čerstvé sklizně kolumbijské kávy z regionu Huila pod názvem El Paraiso a etiopské kávy Dhilgee, která pochází ze zpracovatelského závodu Gora Kone v oblasti West Arsi. V chuti se vyznačuje tóny marcipánu, perníku a žlutého ovoce.

Při tvoření espresso směsi Tam Dem vždy hledáme kávy s výrazným a osobitým charakterem, které pohromadě vytvoří komplexní a netradiční chuťový zážitek.

Zimní Tam Dem je směsí našich dvou oblíbených káv z čerstvých sklizní:

  • Kolumbie El Paraiso - 50 %
  • Etiopie Dhilgee - 50 %

Kolumbijská káva El Paraiso je stálicí v naší nabídce espressa. Jedná se o směs sklizní 62 producentů sdružených do kooperativy APROCAFEQ, která se nachází v městečku Tarqui v regionu Huila (mapa). Farmáři vlastní své farmy o rozloze v průměru 3 ha v nadmořské výšce 1700 - 2000 m n.m. Hlavními pěstovanými odrůdami je caturra a stále oblíbenější hybrid colombia. Zpracování třešní probíhá tradičním promytým způsobem přímo na farmách. Do zpracovatelského závodu putují již usušená zrna v pergamenu. Podobná sdružení farmářů jsou v Kolumbii poměrně častá. Dávají možnost drobným pěstitelům, kteří sice produkují fantastické kávy, ale v příliš malém množství, získat lepší pozici na trhu s výběrovou kávou. El Paraiso do Tam Demu přináší hutné, máslové tělo s tóny perníku, kakaa a marcipánu.

Dhilgee je etiopskou kávou ze soukromého zpracovatelského závodu Gora Kone, který se nachází v oblasti Nensebo - West Arsi (mapa). Nensebo je poměrně odlehlá "woreda" v regionu Oromia. Do závodu Gora Kone prodává třešně cca 800 drobných farmářů z okolních vesnic. Sklizeň probíhá od prosince do března. Polovinu celkového vyprodukovaného množství kávy tvoří promytá metoda, druhou pak suché zpracování (natural). Dhilgee má výrazně květinovou a ovocnou aromatiku. V chuti převládají tóny žlutého ovoce.

Doporučená příprava:

  • Množství kávy: 9 g (single), 18 g (double)
  • Teplota: 93,5°C
  • Výsledná váha nápoje: 20 g (single), 40 g (double)
  • Délka extrakce: 28-30 vteřin
  • Poměr extrakce: 45 %
(Testováno na kávovaru Speedster při použití misek VST 18 g)
Podrobné informace
ZeměKolumbie, Etiopie
FarmaKolumbie El Paraiso (APROCAFEQ), Etiopie Dhilgee (Gora Kone)
OdrůdaCastillo, Caturra, Etiopské původní
ZpracováníPromytá
Sklizeňleden - březen 2017
CertifikaceNe
Chuťmarcipán, perník, žluté ovoce
Doporučené množství18 g (kávy) / 40 g (nápoje)
Balení350 g
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot