Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - říjen 2022
5. 10. 2022

Kávové předplatné - říjen 2022

Vaše káva pochází od mladého sympaťáka Urisara Ferneldy z regionu Huehuetenango. Jedná se o odrůdy bourbon a caturra zpracované promytou metodou. V šálku můžete očekávat velmi komplexní kávu s delikátní aciditou černého rybízu a sladkostí mléčné čokolády.

Sdílejte

Chcete se dozvědět více?

Podívejte se na video a pokračujte ve čtení níže.

Guatemala

Letos byl výrazně slabší rok a sklizně producentů, se kterými každoročně pracujeme klesly až o polovinu. Za malou úrodu může kombinace vyšších teplot a nízkých srážek. Hledali jsme proto během naší březnové návštěvy nové kávy. Oslovili jsme Adriana Cabreru, kterého jsme potkali před lety na stáži v Kostarice. Při návštěvě jejich zpracovatelského závodu San Miguel Coffees jsme vybrali 3 loty od 3 nových producentů.

Farma El Paraiso

Farmu založil Urisarův dědeček v roce 1965. Ze začátku se zde kromě kávy pěstoval tabák a kukuřice a choval dobytek. Káva se však stala postupně tou hlavní plodinou. Urisar je vystudovaný agronom a od roku 2010 postupně převzal péči o farmu. Z jednoduchého zemědělství přešli na systematičtější péči o farmu. Urisar neopomněl ani marketing a věnuje se i propagaci svých káv. Jeho zápal můžete sledovat i na instagramovém profilu Paraiso Coffees.

Promytá metoda

Kávové třešně jsou po sběru protříděny ve vodní nádrži, kde se zbaví nečistot a málo zralých třešní. Následně jsou vyloupány a fermentovány 36 - 48 hodin. Tím se uvolní zbytek dužiny ze zrna, která je promyta ve vodním kanálu. Odtud už očištěná zrna putují na africké postele. Zde se suší po do dobu 10 dní.

Region Huehuetenango

Huehuetenango byl donedávna poměrně těžce dostupný region na hranicích s mexickým Chiapasem. Z Antiguy trvala cesta autem do hlavního města regionu i 10 hodin. Následně pak na farmy kolem La Libertad další 3 hodiny. Naštěstí začal opět létat pravidelný spoj, kterému se v kávové komunitě neřekne jinak než "Coffee Buyers Express".

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více