Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - září 2022
7. 9. 2022

Kávové předplatné - září 2022

Jedná se o kávu, kterou jsme pro Vás vybrali během naší březnové návštěvy Panamy. Chcete se dozvědět více? Podívejte se na video nebo pokračujte ve čtení níže.

Sdílejte

Panama Momoto

Region: Chiriquí, Panama
Producent: Aliss Hartmann
Zpracování: suché
Odrůda: caturra, catuaí

Farma Momoto je samostatný projekt Aliss Hartmann, která pochází ze známé kávové rodiny Hartmann. Jejich rodinná historie sahá až do Česka, odkud pocházel pradědeček, Alois Strašil.

Farma se nachází v oblasti Rio Sereno, nedaleko panamsko-kostarické hranice a národního parku La Amistad. Momoto je španělský název pro čeleď ptáků momotovitých, kteří na farmě hnízdí. To hodně vypovídá o filosofii celého projektu.

Chladné větry od oceánu, vysoká nadmořská výška, specifické mikroklima s vysokými srážkovými úhrny i množstvím slunečního svitu pomáhají v pěstování fantastických káv. Zaměřují se na pěstování micro-lotů raritních odrůd. Aktuálně zde kromě oblíbené geishy najdete odrůdy java, maracaturra, pacamara, maragogype, bourbon i etiopské původní odrůdy. Jak sami říkají, cílem pro ně je vypěstovat širokou paletu různých zajímavých káv.

Neustále zapojují i nové technologie pro zlepšení pěstování a zpracování kávy s co nejmenším dopadem na životní prostředí (snižování spotřeby vody při zpracování, minimalizace chemické ochrany kávovníků, efektivnější sušení, kompostování…). To vše vždy s cílem vypěstovat nejlepší možné kávy s minimálním negativním dopadem na přírodu.

Káva, kterou jste tento měsíc obdrželi je odrůd caturra a catuaí. Třešně pocházejí od sousedních farmářů, jejichž kávu zpracovali suchou metodou. Sušení probíhá na zastíněných afrických postelích se speciálním systémem provětrávání, který vede k rovnoměrnějšímu prosoušení kávových třešní. Výsledný šálek je výrazně sladký s tóny mandlí, kakaa a šťavnatostí zralých jahod.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více