Pro předvánoční nákupy vám nabízíme poštovné zdarma při zakoupení 2 a více sáčků kávy.  

Den v pražírně

Pražírna je srdcem našeho podnikání. Pokud vás zajímá, jak to naše srdce bije a jak to v něm chodí, pojďte tu strávit virtuálně jeden den.

Dobré ráno!

Kávu pražíme na naší více jak 60 let staré pražičce Probat UG22. Máme ji od vzniku doubleshotu a neměnili bychom. U pražiček totiž rozhodně neplatí, že čím novější, tím lepší.

Den v pražírně - ráno

7:00

Den pro náš pražící tým začíná v 7:00 a končí podle toho, kolik se nám za předcházející den nahromadilo objednávek. Pražíme totiž jen tolik, kolik je objednáno.

Den v pražírně - 7:00 h

8:00

Naši pražiči začínají pražit první dávku. Do pražičky se naráz vejde 18 kg kávy a upražená je během 11 – 12 minut. Každá z našich káv má jiný pražící profil, to znamená, že se praží jinak dlouho a při jiné teplotě. Tenhle „recept“ na pražení kávy se liší i napříč pražírnami, proto stejná káva upražená v různých pražírnách chutná pokaždé jinak.

Den v pražírně - 8:00 h

8:15

Po upražení kávu chladíme studeným vzduchem, abychom zastavili procesy, které v zrncích teplo nastartovalo. Nejtypičtější fotky z pražíren, kdy se zrna točí uvnitř velkého plochého bubnu, jsou právě z této fáze chlazení.

Den v pražírně - 8:15 h

9:00

Pražíme jednu dávku za druhou a nekončíme, dokud nemáme dost na všechny objednávky. Někdy stihneme oběd a někdy se pražička a pražiči nezastaví až do večera.

Mezitím druhá část týmu ochutnává všechny včera upražené kávy a kontroluje jejich kvalitu. Denně tak průměrně ochutnáme i 40 káv a pokaždé jsme zvědaví, jestli káva chutná tak, jak chutnala na farmě, kde jsme ji měli poprvé.

Den v pražírně - 9:00 h

15:00

Čas, kdy většinou máme dopraženo. Nyní kávy, které jsme ochutnali a víme, že jsou skvělé, balíme a posíláme k zákazníkům.

Každý sáček má na sobě i datum pražení, abyste přesně věděli, jak čerstvou kávu doma máte a zdali je třeba v případě espressa s přípravou ještě nějaký ten den počkat. Některé kávy totiž potřebují po upražení odpočívat déle, jinak umějí být hodně ostré a nevyvážené.

Den v pražírně - 15:00 h

Pražíme a expedujeme kousek za Prahou každý všední den, abyste na svou oblíbenou kávu nemuseli čekat zbytečně dlouho.

Naším cílem je dostat z kávy maximum. Aby se do každého šálku rozpustilo to nejlepší, co se v kávových zrncích skrývá. Proto ji od nás vždy koupíte čerstvou, nikdy ne mletou a vždy poradíme, jak ji připravit, abyste z ní dostali ten nejovocnější, nejšťavnatější, prostě nejlahodnější šálek své kávy.

Nakupujte zde