Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.
5. 5. 2023

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.

Máme velkou radost! Kamila z naší kavárny Můj šálek kávy uplynulý víkend vyhrála mistrovství ČR v přípravě filtrované kávy. A bude nás proto za 2 měsíce reprezentovat v Aténách na mistrovství světa.

Sdílejte

Připravte si vítězný recept: Tricolate

Kamča používala Tricolate, který patří mezi tzv. “no bypass” metody. Veškerá voda teče skrze kompaktní vrstvu kávy. To umožňuje jednoduše a rovnoměrně vyextrahovat z vaší kávy maximum.

18 g kávy - Kávu melte středně hrubě, řekněme tak 7 z 10 na škále od nejjemnější po nejhrubší.
300 g vody - teplota 97 °C

1. Vložte filtr do Tricolate a propláchněte horkou vodou.
2. Nasypte kávu a zalijte 80 g vody. Důkladně promíchejte.
3. Po 1 minutě dolijte zbytek vody do 300 g přes vrchní sprchu.
4. Jemným válením Trioclate mezi dlaněmi (jako kvedlačkou) usaďte kávu do kompaktní vrstvy a nechte protékat.

Celkový čas extrakce se pohybuje okolo 7 minut.

To je celé, žádné složité zalévání.

Protip:

Zkuste pro zvýšení čistoty šálku rozlámat zrna v mlýnku na velmi hrubém mletí a vyfoukat zbytky pergamenové slupky. Takto očištěná zrnka znovu namelte na požadovanou hrubost. Vodu zvolte s nízkým obsahem rozpuštěných látek (např. Cristaline)

Chcete Tricolate?

Tricolate

Tricolate

Posledních pár kusů skladem
Vaše cena (vč. DPH)
1 290 Kč

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Spasí kávu regenerativní zemědělství?

Spasí kávu regenerativní zemědělství?

Klimatické změny, půdní degradace, závislost na umělých hnojivech, nedostatek vody. To jsou realita, se kterou se producenti kávy potýkají každý den. Regenerativní zemědělství představuje způsob, jak se s těmito výzvami vyrovnat – a zároveň pěstovat kvalitní kávu udržitelně i do budoucna.

Přečtěte si více
Cena kávy: Proč roste a co to znamená pro výběrovou kávu?

Cena kávy: Proč roste a co to znamená pro výběrovou kávu?

Cena kávy je aktuálně hodně oblíbené téma a v médiích už mnoho lidí vysvětlovalo, proč cena arabiky za posledních pět let vzrostla na více než čtyřnásobek a je nejvyšší za celou historii. Zdaleka ale v médiích nezaznělo všechno, co s problematikou souvisí a hlavně se na téma média nedívala tolik z hlediska výběrové kávy, tak to teď uděláme my.

Přečtěte si více