Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.
5. 5. 2023

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.

Máme velkou radost! Kamila z naší kavárny Můj šálek kávy uplynulý víkend vyhrála mistrovství ČR v přípravě filtrované kávy. A bude nás proto za 2 měsíce reprezentovat v Aténách na mistrovství světa.

Sdílejte

Připravte si vítězný recept: Tricolate

Kamča používala Tricolate, který patří mezi tzv. “no bypass” metody. Veškerá voda teče skrze kompaktní vrstvu kávy. To umožňuje jednoduše a rovnoměrně vyextrahovat z vaší kávy maximum.

18 g kávy - Kávu melte středně hrubě, řekněme tak 7 z 10 na škále od nejjemnější po nejhrubší.
300 g vody - teplota 97 °C

1. Vložte filtr do Tricolate a propláchněte horkou vodou.
2. Nasypte kávu a zalijte 80 g vody. Důkladně promíchejte.
3. Po 1 minutě dolijte zbytek vody do 300 g přes vrchní sprchu.
4. Jemným válením Trioclate mezi dlaněmi (jako kvedlačkou) usaďte kávu do kompaktní vrstvy a nechte protékat.

Celkový čas extrakce se pohybuje okolo 7 minut.

To je celé, žádné složité zalévání.

Protip:

Zkuste pro zvýšení čistoty šálku rozlámat zrna v mlýnku na velmi hrubém mletí a vyfoukat zbytky pergamenové slupky. Takto očištěná zrnka znovu namelte na požadovanou hrubost. Vodu zvolte s nízkým obsahem rozpuštěných látek (např. Cristaline)

Chcete Tricolate?

Tricolate

Tricolate

Skladem
Vaše cena (vč. DPH)
1 400 Kč

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Ohlédnutí za MS v brewers cupu s Kamilou Chobotovou

Ohlédnutí za MS v brewers cupu s Kamilou Chobotovou

Ondřej si povídal s Kamčou o její cestě z první soutěže rovnou mezi světovou elitu v přípravě filtrované kávy. Co stojí za jejím úspěchem? Jak se připravit na compulsory a open service? Jaké má další tipy a proč jsou trendy no-bypass metody? Vše se dozvíte v naše podcastu.

Přečtěte si více
Kávové předplatné - srpen 2023

Kávové předplatné - srpen 2023

Vaše srpnové předplatné vybrala Kateřina během jarní návštevy Panamy. Tato káva pochází z farmy Momoto. Jedná se o suchou metodou zpracované odrůdy caturra a catuaí s tóny mandlí, kakaa a šťavnatostí zralých jahod.

Přečtěte si více