Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Máme velkou radost! Kamila z naší kavárny Můj šálek kávy uplynulý víkend vyhrála mistrovství ČR v přípravě filtrované kávy. A bude nás proto za 2 měsíce reprezentovat v Aténách na mistrovství světa.
Kamča používala Tricolate, který patří mezi tzv. “no bypass” metody. Veškerá voda teče skrze kompaktní vrstvu kávy. To umožňuje jednoduše a rovnoměrně vyextrahovat z vaší kávy maximum.
Zkuste pro zvýšení čistoty šálku rozlámat zrna v mlýnku na velmi hrubém mletí a vyfoukat zbytky pergamenové slupky. Takto očištěná zrnka znovu namelte na požadovanou hrubost. Vodu zvolte s nízkým obsahem rozpuštěných látek (např. Cristaline)
Ondřej si povídal s Kamčou o její cestě z první soutěže rovnou mezi světovou elitu v přípravě filtrované kávy. Co stojí za jejím úspěchem? Jak se připravit na compulsory a open service? Jaké má další tipy a proč jsou trendy no-bypass metody? Vše se dozvíte v naše podcastu.
Přečtěte si víceJste si jisti, že chcete provést tuto operaci?