Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.
5. 5. 2023

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.

Máme velkou radost! Kamila z naší kavárny Můj šálek kávy uplynulý víkend vyhrála mistrovství ČR v přípravě filtrované kávy. A bude nás proto za 2 měsíce reprezentovat v Aténách na mistrovství světa.

Sdílejte

Připravte si vítězný recept: Tricolate

Kamča používala Tricolate, který patří mezi tzv. “no bypass” metody. Veškerá voda teče skrze kompaktní vrstvu kávy. To umožňuje jednoduše a rovnoměrně vyextrahovat z vaší kávy maximum.

18 g kávy - Kávu melte středně hrubě, řekněme tak 7 z 10 na škále od nejjemnější po nejhrubší.
300 g vody - teplota 97 °C

1. Vložte filtr do Tricolate a propláchněte horkou vodou.
2. Nasypte kávu a zalijte 80 g vody. Důkladně promíchejte.
3. Po 1 minutě dolijte zbytek vody do 300 g přes vrchní sprchu.
4. Jemným válením Trioclate mezi dlaněmi (jako kvedlačkou) usaďte kávu do kompaktní vrstvy a nechte protékat.

Celkový čas extrakce se pohybuje okolo 7 minut.

To je celé, žádné složité zalévání.

Protip:

Zkuste pro zvýšení čistoty šálku rozlámat zrna v mlýnku na velmi hrubém mletí a vyfoukat zbytky pergamenové slupky. Takto očištěná zrnka znovu namelte na požadovanou hrubost. Vodu zvolte s nízkým obsahem rozpuštěných látek (např. Cristaline)

Chcete Tricolate?

Tricolate

Tricolate

Posledních pár kusů skladem
Vaše cena (vč. DPH)
1 400 Kč

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více