Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.
5. 5. 2023

Baristka, která umí nejlepší filtrovanou kávu, je z doubleshotu.

Máme velkou radost! Kamila z naší kavárny Můj šálek kávy uplynulý víkend vyhrála mistrovství ČR v přípravě filtrované kávy. A bude nás proto za 2 měsíce reprezentovat v Aténách na mistrovství světa.

Sdílejte

Připravte si vítězný recept: Tricolate

Kamča používala Tricolate, který patří mezi tzv. “no bypass” metody. Veškerá voda teče skrze kompaktní vrstvu kávy. To umožňuje jednoduše a rovnoměrně vyextrahovat z vaší kávy maximum.

18 g kávy - Kávu melte středně hrubě, řekněme tak 7 z 10 na škále od nejjemnější po nejhrubší.
300 g vody - teplota 97 °C

1. Vložte filtr do Tricolate a propláchněte horkou vodou.
2. Nasypte kávu a zalijte 80 g vody. Důkladně promíchejte.
3. Po 1 minutě dolijte zbytek vody do 300 g přes vrchní sprchu.
4. Jemným válením Trioclate mezi dlaněmi (jako kvedlačkou) usaďte kávu do kompaktní vrstvy a nechte protékat.

Celkový čas extrakce se pohybuje okolo 7 minut.

To je celé, žádné složité zalévání.

Protip:

Zkuste pro zvýšení čistoty šálku rozlámat zrna v mlýnku na velmi hrubém mletí a vyfoukat zbytky pergamenové slupky. Takto očištěná zrnka znovu namelte na požadovanou hrubost. Vodu zvolte s nízkým obsahem rozpuštěných látek (např. Cristaline)

Chcete Tricolate?

Tricolate

Tricolate

Posledních pár kusů skladem
Vaše cena (vč. DPH)
1 400 Kč

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Návštěva Bolívie: úžasné kávy v nestabilním prostředí

Návštěva Bolívie: úžasné kávy v nestabilním prostředí

Situace v Bolívii nebyla letos tak dramatická jako v Brazílii, alespoň tedy z pohledu klimatického. Naopak politicky se Bolívie pomalu řítí do stejné situace, ve které se nachází Venezuela nebo z pěstitelských zemí třeba Etiopie.

Přečtěte si více
Návštěva Brazílie: obava o budoucnost kávy

Návštěva Brazílie: obava o budoucnost kávy

Na letošní návštěvu a výběr káv v Brazílii a Bolívii jsme se vydali o měsíc dříve než obvykle. Hlavním důvodem byly brzké sklizně a také lehká nervozita z nové regulace EUDR (European Union Deforestation Regulation), která se nás jako přímých importérů kávy od letošního prosince týká.

Přečtěte si více