Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Kupte si 2 balíčky kávy a získejte dopravu zdarma na výdejní místa v rámci ČR.
Příprava kávy má mnoho pravidel, obzvlášť pokud chcete docílit fantastického šálku. Dobrá zpráva ale je, že samotné servírování už (skoro) žádná pravidla nemá a kávu si můžete vychutnat tak, jak vyhovuje vám. Pořád je tu pár doporučení, která ze fantastického šálku kávy udělají nezapomenutelný.
Pokud chcete servírovat filtrovanou kávu elegantně větší skupině, určitě sáhněte po skleněné servírovací konvičce - dekantě (nebo dekanteru), do které se vejde káva pro několik lidí. Před rozléváním do šálků ji ale v konvičce vždy promíchejte klidně jen kroužením konvičkou. Jak káva chladne, oddělují se v ní jednotlivé složky - sacharidy, lipidy, enzymy - protože jsou různě těžké. Pro vyvážený šálek je proto důležité promíchat je zase zpět.
- Petra Bartáková - Je 5.40 ráno a já vstávám. Rychlou meditaci na dobrou cestu, udělat si kafe, zkontrolovat batoh a doklady a hurá na nádraží. Dávám si záměrně na všechno spoustu času. Nic nechci nechat náhodě. Už je to dlouho, co jsem někam takhle daleko letěla. Jedu vlakem z Prahy do Vídně a z Vídně letím do Addis Ababa („nová květina“), kde mě čeká pět dní cuppingu. Tyto dny se sklízí káva a je tedy nejvyšší čas vyrazit a ochutnat a vybrat něco výjimečného.
Přečtěte si víceJste si jisti, že chcete provést tuto operaci?