Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné: červenec 2022
1. 7. 2022

Kávové předplatné: červenec 2022

Kávu Vám představí Kateřina přímo z farmy Alasitas v Bolívii, kde strávila měsíc s rodinou Rodriguez.

Sdílejte

Bolívie Alasitas

Region: Caranavi, Bolívie
Producent: Rodina Rodriguez
Zpracování: Promyté
Odrůda: Arabica caturra

Podívejte se na představení této kávy.

Farma Las Alasitas, která se nachází v nadmořské výšce 1.500 m n.m. O farmu se stará rodina Rodriguez, jejíž společnost Agricafe se v Bolívii zasazuje o návrat k pěstování výběrové kávy. Svým přístupem podporuje desítky farem a snaží se pěstitelům nabídnout alternativu k pěstování koky. Farma Alasitas je velmi mladá. Rodina Rodriguez koupila v roce 2014 cca 20 ha půdy v regionu Caranavi, aby zde vytvořila modelovou farmu a zpracovatelský závod. Na farmě se pěstují odrůdy caturra, java a geisha.

Vy máte možnost ochutnat kávu odrůdy caturra, která byla zpracována promytou metodou. To se ve Vašem šálku projeví tóny zeleného jablka, mléčné čokolády a pomerančů.

Farmy

V současné době mají 12 vlastních farem, které spadají pod jejich 2 zpracovatelské závody Buena Vista a El Fuerte. Mezi nejznámější farmy patří Alasitas, Trapiche, La Linda nebo Takesi. Velký důraz kladou na organický způsob pěstování kávy.

Sol De La Mañana

Sociální program, který je koncipován jako sedmiletá škola pro kávové farmáře. V tomto programu trénují a učí se kompletním dovednostem v pěstování kávy: sázení, sklízení, boj se škůdci, péče o kávovníky nebo třeba finanční management. Aktuálně je v tomto programu 100 farmářů.

Preciznost

Co nám vyrazilo dech, je preciznost a organizovanost na farmě i v celém procesu zpracování. Příjezd kontejneru kávy z Agricafe k nám do pražírny je radost. Každý jednotlivý lot má jinou barvu pytlů nebo krabic, visačku s veškerými údaji a ještě dopředu dostane tabulku s přesnou polohou pytlů v kontejneru.

Staňte se členy našeho klubu předplatitelů
Staňte se členy našeho klubu předplatitelů
Každý měsíc čerstvá káva až k Vám domů.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více