Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Pro měsíc červenec jsme pro vás vybrali kávu z Burundi. Jedná se o kávu od Long Miles Coffee Project z kopce Mikuba, která byla zpracována suchou metodou. Tato káva je plná sladkých a ovocných tónů.
Jedná se o kávu odrůdy bourbon zpracovanou suchou metodou. Samotný proces zpracování třešní na stanici Heza je doveden téměř k dokonalosti. Čerstvě sebrané třešně se nejprve namočí do tanku s vodou, kde se vytřídí tzv. "floaters" - třešně s nízkou hustotou zrn. Následně se přesunou na zastíněné několika patrové postele, kde se třešně předsuší. Jakmile mají správnou vlhkost, tak se rozprostřou na africké postele, kde se suší přímo na slunci. Tento proces sušení trvá zhruba 30 dní. Pomalé sušení se projevuje delikátní ovocitostí, šťavnatostí a hlavně čistotou chutí. Jedná se o velmi elegantní naturální kávu, kde proces jen podtrhne kvalitu kávy.
Minulý rok byl tzv. "bump crop", což znamená výjimečně velká sklizeň a několikanásobně navýšené celkové množství kávy vyprodukované v Burundi. Po dlouhé době jsme tak měli možnost nakoupit opravdu slušné množství promyté, naturální i anaerobní kávy z kopce Mikuba. Navíc kvalita je skvělá! Kéž by to tak bylo každý rok. Kávy z Mikuby jsou jedinečné a mají v naší nabídce vždy speciální místo.
Ondřej si povídal s Kamčou o její cestě z první soutěže rovnou mezi světovou elitu v přípravě filtrované kávy. Co stojí za jejím úspěchem? Jak se připravit na compulsory a open service? Jaké má další tipy a proč jsou trendy no-bypass metody? Vše se dozvíte v naše podcastu.
Přečtěte si víceJste si jisti, že chcete provést tuto operaci?