Kávové předplatné - leden 2023
4. 1. 2023

Kávové předplatné - leden 2023

Mikrolot odrůdy maragogype zpracovaný promytou metodou od našeho dlouholetého partnera v Nikaragui pana Guillerma Montenegra z farmy El Poste.Ta se rozprostírá na hranici Nikaraguy a Hondurasu nedaleko městečka Dipilto.

Sdílejte

Podívejte se na představení kávy

Velká zrnka odrůdy maragogype

Káva, kterou jsme pro vás vybrali pochází z kávovníků odrůdy maragogype, které jsou pýchou pana Montenegro. Několikrát se s kávou této odrůdy dostal do finále Cup of Excellence. Nejlepšího umístění (7. místo) dosáhl v roce 2017. Káva byla zpracovaná promytou metodou s prodlouženou 40 hodinovou fermentací. Zrna byla sušena velmi pomalu na zastíněných postelích závodu La Estrella v městečku Dipilto. To pomáhá udržet kávu dlouhou dobu v dobré kondici. Těšit se můžete na komplexní kávu s tóny meduňky, javorového sirupu a žlutého ovoce.

Káva se silným příběhem

Farma rodiny Montenegro a její příběh ukazuje obrovskou vytrvalost a sílu. Za 20 let o farmu třikrát málem přišli – po hurikánu v roce 1998 z ní nezbylo téměř nic, poté je o ni málem připravila finanční krize, a když ji překonali, museli všechny kávovníky v roce 2012 vykácet kvůli roye a vysadit znovu. My si kávy jezdíme na farmu vybírat osobně od roku 2018 a jsme rádi, že rodina vytrvala s neutuchajícím nadšením a dokáže produkovat tak úžasné kávy.

Přejeme pohodový a úspěšný vstup do roku 2023 a těšíme se, že s námi budete objevovat svět skrze šálek výběrové kávy.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Vánoční provoz pražírny

Vánoční provoz pražírny

Jak to bude s provozem pražírny mezi svátky?

Přečtěte si více
Spasí kávu regenerativní zemědělství?

Spasí kávu regenerativní zemědělství?

Klimatické změny, půdní degradace, závislost na umělých hnojivech, nedostatek vody. To jsou realita, se kterou se producenti kávy potýkají každý den. Regenerativní zemědělství představuje způsob, jak se s těmito výzvami vyrovnat – a zároveň pěstovat kvalitní kávu udržitelně i do budoucna.

Přečtěte si více