Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - leden 2023
4. 1. 2023

Kávové předplatné - leden 2023

Mikrolot odrůdy maragogype zpracovaný promytou metodou od našeho dlouholetého partnera v Nikaragui pana Guillerma Montenegra z farmy El Poste.Ta se rozprostírá na hranici Nikaraguy a Hondurasu nedaleko městečka Dipilto.

Sdílejte

Podívejte se na představení kávy

Velká zrnka odrůdy maragogype

Káva, kterou jsme pro vás vybrali pochází z kávovníků odrůdy maragogype, které jsou pýchou pana Montenegro. Několikrát se s kávou této odrůdy dostal do finále Cup of Excellence. Nejlepšího umístění (7. místo) dosáhl v roce 2017. Káva byla zpracovaná promytou metodou s prodlouženou 40 hodinovou fermentací. Zrna byla sušena velmi pomalu na zastíněných postelích závodu La Estrella v městečku Dipilto. To pomáhá udržet kávu dlouhou dobu v dobré kondici. Těšit se můžete na komplexní kávu s tóny meduňky, javorového sirupu a žlutého ovoce.

Káva se silným příběhem

Farma rodiny Montenegro a její příběh ukazuje obrovskou vytrvalost a sílu. Za 20 let o farmu třikrát málem přišli – po hurikánu v roce 1998 z ní nezbylo téměř nic, poté je o ni málem připravila finanční krize, a když ji překonali, museli všechny kávovníky v roce 2012 vykácet kvůli roye a vysadit znovu. My si kávy jezdíme na farmu vybírat osobně od roku 2018 a jsme rádi, že rodina vytrvala s neutuchajícím nadšením a dokáže produkovat tak úžasné kávy.

Přejeme pohodový a úspěšný vstup do roku 2023 a těšíme se, že s námi budete objevovat svět skrze šálek výběrové kávy.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více