Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - prosinec 2022
7. 12. 2022

Kávové předplatné - prosinec 2022

Pro předplatné jsme vybrali promytou keňskou kávu ze zpracovatelského závodu Kagaa. Sladká a šťavnatá káva s květinovou aromatikou, rybízovými a bezovými tóny. Druhý balíček je vánoční dárek od nás. Jedná se o panamskou geishu od rodiny Hartmann.

Sdílejte

Kateřina o kávě

Kagaa Farmers Cooperative Society

Kagaa se nachází v okrese Kahuro, Mugoiri ve známém pěstitelském regionu Muranga, v nadmořské výšce 1630-1850 m n.m. Tuto novou zpracovatelskou stanici jsme před pár lety objevili díky našemu švédskému kamarádovi a importérovi zelené kávy Peru Nordby. Máme radost, že jsme mohli letos opět zakoupit tři mikroloty z této stanice (AA, AB a PB). Družstvo vykupuje kávu od 609 farmářů z okolí (409 mužů, 200 žen). Během roku pro závod pracují pouze 3 lidé, během sklizně pak 20.

Odrůdy

Tak, jak je v celé Keni běžné, i Kagaa vykupuje třešně od producentů, kteří pěstují mix odrůd kávovníku od starých keřů SL 28 / SL 34 až po "moderní" a rezistentní (především vůči škůdcům a rzi kávovníkových listů) Batian a Ruiru 11. Tyto odrůdy mají vyšší výnos na hektar oproti tradičním SL, a proto získávají čím dál tím víc na popularitě. Poměr mezi těmito odrůdami je na každé farmě různý.

Zpracování

Hlavní sklizeň trvá od října do ledna, vedlejší pak od března do dubna. Pro zpracování kávy se používá tradiční promytá metoda. Čerstvě sebrané třešně jsou zbaveny slupky v diskových loupačkách (viz. foto níže), následuje suchá fermentace v betonových nádržích (většinou přes noc, 12-16 hodin), promytí a ponechání třešní ve studené vodě před samotným rozprostřením na africké postele. Sušení trvá dle počasí 7-15 dní.

Posuňte kávu na další level

Pokud byste rádi rozšířili svou kávovou výbavu o nový kousek. Právě jsme do nabídky přidali NextLevel Brewer. Jedná se o tzv. no-bypass metodu, které jsou v poslední době na vzestupu.

NextLevel Brewer LVL-10

NextLevel Brewer LVL-10

Skladem
Vaše cena (vč. DPH)
1 370 Kč

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více