Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - srpen 2023
2. 8. 2023

Kávové předplatné - srpen 2023

Vaše srpnové předplatné vybrala Kateřina během jarní návštevy Panamy. Tato káva pochází z farmy Momoto. Jedná se o suchou metodou zpracované odrůdy caturra a catuaí s tóny mandlí, kakaa a šťavnatostí zralých jahod.

Sdílejte

Panama Momoto

Region: Santa Clara, Chiriquí
Producent: Aliss Hartmann
Zpracování: suché
Odrůda: Arabica caturra a catuaí
Spolupráce: od roku 2015

Farma Momoto je samostatný projekt Aliss Hartmann, která pochází ze známé kávové rodiny Hartmann. Jejich rodinná historie sahá až do Česka, odkud pocházel pradědeček, Alois Strašil.

Farma se nachází v oblasti Rio Sereno, nedaleko panamsko-kostarické hranice a národního parku La Amistad. Momoto je španělský název pro čeleď ptáků momotovitých, kteří na farmě hnízdí. To hodně vypovídá o filosofii celého projektu.

Chladné větry od oceánu, vysoká nadmořská výška, specifické mikroklima s vysokými srážkovými úhrny i množstvím slunečního svitu pomáhají v pěstování fantastických káv. Zaměřují se na pěstování micro-lotů raritních odrůd. Aktuálně zde kromě oblíbené geishy najdete odrůdy java, maracaturra, pacamara, maragogype, bourbon i etiopské původní odrůdy. Jak sami říkají, cílem pro ně je vypěstovat širokou paletu různých zajímavých káv.

Neustále zapojují i nové technologie pro zlepšení pěstování a zpracování kávy s co nejmenším dopadem na životní prostředí (snižování spotřeby vody při zpracování, minimalizace chemické ochrany kávovníků, efektivnější sušení, kompostování…). To vše vždy s cílem vypěstovat nejlepší možné kávy s minimálním negativním dopadem na přírodu.

Káva, kterou jste tento měsíc obdrželi je odrůd caturra a catuaí. Třešně pocházejí od sousedních farmářů, jejichž kávu zpracovali suchou metodou. Sušení probíhá na zastíněných afrických postelích se speciálním systémem provětrávání, který vede k rovnoměrnějšímu prosoušení kávových třešní. Výsledný šálek je výrazně sladký s tóny mandlí, kakaa a šťavnatostí zralých jahod.

Ochutnejte také maragogype

Panama Momoto Maragogype

Panama Momoto Maragogype

Aktuálně nedostupné
Vaše cena (vč. DPH)
485 Kč
Není skladem

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více