Podcast: Na kávě s Michalem Molčanem
1. 5. 2020

Podcast: Na kávě s Michalem Molčanem

Michal je zakladatel Standart magazínu, který můžete potkat takméř v každé kavárně a vychází v současné době ve 4 jazykových mutacích (československá, ruská , japonská a anglická). Pořadatel kávových festivalů a člen výboru slovenského SCA. Letos byl zařazen do výběru 30 pod 30 slovenského Forbesu.

Sdílejte
Probrali jsme dopodrobna celé pozadí Standartu. Jak se pracuje v týmu 8 lidí ze 7 zemí světa v 5 časových pásmech. Co byla úskalí na začátku a kam po 5 letech magazín směřuje. Jaká jsou specifika různých trhů a jak se jim přizpůsobuje obsah. Naťukli jsme i redesign, který přijde s novým číslem.  Michal by rád podpořil i odborné školy, které jsou z našeho pohledu důležité. V dnešní době člověk naráží v pohostinství na lidi, kterým někdy bohužel chybí základy servisu.  Jaké jsou Michalovy oblíbené kavárny? Kromě Šálku je to Záhir v Nitre a Fuglen v Tokiu. A nakonec naše oblíbené téma. Čo robí Michal keď nerobí.  Příjemný poslech

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Za všechno mohou mikroby

Za všechno mohou mikroby

Meruňky, karamel, vlašské ořechy, kakao, med, třešně… možná se někdy díváte na popisy káv na našich sáčcích a nevěřícně kroutíte hlavou. To tam opravdu cítíte? Je to nějak dochucené? Chutná to tak proto, že to roste pod ovocnými stromy? Pokud vás někdy zajímalo, kde se tyto chutě kávy berou a zda jsou faktem nebo subjektivním vjemem, přijměte naše pozvání do kouzelného světa… kvašení a mikroorganismů.

Přečtěte si více
Irská káva – zimní pití s historií

Irská káva – zimní pití s historií

Podzimní počasí přináší nejen déšť a mrazíky. Na menu kaváren se zase začne objevovat nejoblíbenější kávový koktejl a hlavní postava tohoto povídání – irská káva.

Přečtěte si více