Podcast: Na kávě s Michalem Molčanem
1. 5. 2020

Podcast: Na kávě s Michalem Molčanem

Michal je zakladatel Standart magazínu, který můžete potkat takméř v každé kavárně a vychází v současné době ve 4 jazykových mutacích (československá, ruská , japonská a anglická). Pořadatel kávových festivalů a člen výboru slovenského SCA. Letos byl zařazen do výběru 30 pod 30 slovenského Forbesu.

Sdílejte
Probrali jsme dopodrobna celé pozadí Standartu. Jak se pracuje v týmu 8 lidí ze 7 zemí světa v 5 časových pásmech. Co byla úskalí na začátku a kam po 5 letech magazín směřuje. Jaká jsou specifika různých trhů a jak se jim přizpůsobuje obsah. Naťukli jsme i redesign, který přijde s novým číslem.  Michal by rád podpořil i odborné školy, které jsou z našeho pohledu důležité. V dnešní době člověk naráží v pohostinství na lidi, kterým někdy bohužel chybí základy servisu.  Jaké jsou Michalovy oblíbené kavárny? Kromě Šálku je to Záhir v Nitre a Fuglen v Tokiu. A nakonec naše oblíbené téma. Čo robí Michal keď nerobí.  Příjemný poslech

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Naše káva z rukou farmáře

Naše káva z rukou farmáře

Vzpomínáte si na naše starší balení kávy, na kterých jste vídali nálepku se symbolem zrnka v ruce? Jedná se o naše interní označení “Káva z rukou farmáře”, které dáváme farmám, které jsme osobně navštívili. Na nových sáčcích se už symbol neobjevuje, ale to neznamená, že jsme s návštěvami a nákupy přímo u producentů polevili. Právě naopak!

Přečtěte si více
Káva - velký byznys s malými farmáři

Káva - velký byznys s malými farmáři

V doubleshotu jsme se při jeho vzniku zavázali, že kávu budeme nakupovat co nejpřímější cestou, aby mezi jejím pěstitelem a námi byl co nejkratší řetězec. Díky tomu farmář dostal férovou cenu za své produkty a my přesně tu kávu, kterou chceme. A jsme rádi, že na tento způsob obchodu přechází čím dál tím více pražíren. Sice se takto stále nakupují jen jednotky procent světového objemu kávy, ale každé procento je cestou ke zlepšení neférového systému, ve kterém je pěstitel laicky řečeno na spodu potravinového řetězce. Jakto?

Přečtěte si více