Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Na skok do: Bikeheart
3. 11. 2020

Na skok do: Bikeheart

V sérii krátkých medailonků vás zavedeme do našich partnerských kaváren. Začínáme v plzeňském srdci cyklistiky, které se nachází ve Štruncových sadech u řeky Radbuzy.

Sdílejte

V kavárně máte netradiční bar a stolky. Proč zrovna sklolaminát?

Sklolaminát zvolili architekti Ing. arch. Michaela Mrázová a doc. Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. v návaznosti na vzhled budovy, kde sídlí Bikeheart Centrum cyklistiky – ve 30. letech minulého století symbolizovala parník zaparkovaný na břehu řeky Radbuzy. Ze sklolaminátu se dodnes vyrábějí lodě, tak máme tento materiál v interiéru. Je to zřejmě první využití sklolaminátu jako základního nábytku gastroprovozu. A je bezvadný. Bar je podsvícený, takže ve tmě září jako ledová kra. Už se těšíme, až se uvnitř budeme moci setkávat s hosty (nejen cyklisty), aby se tím mohli také kochat.

Máte ranní rituál před otevřením kavárny?

Jo, dáme si kávičku a hecujeme se, kdo vytvoří hezčí latte art. 😃 Monča vede!

Dáte nám tip na cyklovýlet okolo Plzně?

To se ví! Jedna z mých nejoblíbenějších tras vede přes „Pytel“ – les mezi Božkovem a Letkovem, odkud se šlápne jen párkrát do pedálu po asfaltu, a zase se zapluje do lesa směrem na rotundu sv. Petra a Pavla ve Starém Plzenci. Zpátky pěkně přes Radyni do Plzně a člověk má vyčištěnou hlavu jak se patří!

Prozradíte nám recept na nějakou dobrotu z vaší kavárny?

Kámoš cyklista nedávno vymyslel super zimní drink – Yägertee. Je v tom Jägermeister a yuzu, bomba, fakt bomba. Už abychom mohli zase rozjet zimní skupinové vyjížďky a po jízdě v mrazu se trošku zahřáli tímhle lektvarem.

Co rádi děláte, když zrovna neděláte a nejezdíte na kole?

Hlavně řešíme pokračování rekonstrukce budovy, kterou chceme co nejdříve rozběhnout, aby se prostor pro návštěvníky i nabízené služby mohli rozšířit. 😊 Teď se náš tým pohromadě moc nepotkává, ale baristka Monča nás chodí navštívit se svými skvělými cukrářskými ňamkami, Anička nejspíš pracuje na své vášni – textilním designu, Michal kick-boxuje a Marťas buď někde skejtuje, nebo lítá na kole.

Odpovídala Vendy Mirošovská

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Spasí kávu regenerativní zemědělství?

Spasí kávu regenerativní zemědělství?

Klimatické změny, půdní degradace, závislost na umělých hnojivech, nedostatek vody. To jsou realita, se kterou se producenti kávy potýkají každý den. Regenerativní zemědělství představuje způsob, jak se s těmito výzvami vyrovnat – a zároveň pěstovat kvalitní kávu udržitelně i do budoucna.

Přečtěte si více
Cena kávy: Proč roste a co to znamená pro výběrovou kávu?

Cena kávy: Proč roste a co to znamená pro výběrovou kávu?

Cena kávy je aktuálně hodně oblíbené téma a v médiích už mnoho lidí vysvětlovalo, proč cena arabiky za posledních pět let vzrostla na více než čtyřnásobek a je nejvyšší za celou historii. Zdaleka ale v médiích nezaznělo všechno, co s problematikou souvisí a hlavně se na téma média nedívala tolik z hlediska výběrové kávy, tak to teď uděláme my.

Přečtěte si více