Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Na skok do: Bikeheart
3. 11. 2020

Na skok do: Bikeheart

V sérii krátkých medailonků vás zavedeme do našich partnerských kaváren. Začínáme v plzeňském srdci cyklistiky, které se nachází ve Štruncových sadech u řeky Radbuzy.

Sdílejte

V kavárně máte netradiční bar a stolky. Proč zrovna sklolaminát?

Sklolaminát zvolili architekti Ing. arch. Michaela Mrázová a doc. Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. v návaznosti na vzhled budovy, kde sídlí Bikeheart Centrum cyklistiky – ve 30. letech minulého století symbolizovala parník zaparkovaný na břehu řeky Radbuzy. Ze sklolaminátu se dodnes vyrábějí lodě, tak máme tento materiál v interiéru. Je to zřejmě první využití sklolaminátu jako základního nábytku gastroprovozu. A je bezvadný. Bar je podsvícený, takže ve tmě září jako ledová kra. Už se těšíme, až se uvnitř budeme moci setkávat s hosty (nejen cyklisty), aby se tím mohli také kochat.

Máte ranní rituál před otevřením kavárny?

Jo, dáme si kávičku a hecujeme se, kdo vytvoří hezčí latte art. 😃 Monča vede!

Dáte nám tip na cyklovýlet okolo Plzně?

To se ví! Jedna z mých nejoblíbenějších tras vede přes „Pytel“ – les mezi Božkovem a Letkovem, odkud se šlápne jen párkrát do pedálu po asfaltu, a zase se zapluje do lesa směrem na rotundu sv. Petra a Pavla ve Starém Plzenci. Zpátky pěkně přes Radyni do Plzně a člověk má vyčištěnou hlavu jak se patří!

Prozradíte nám recept na nějakou dobrotu z vaší kavárny?

Kámoš cyklista nedávno vymyslel super zimní drink – Yägertee. Je v tom Jägermeister a yuzu, bomba, fakt bomba. Už abychom mohli zase rozjet zimní skupinové vyjížďky a po jízdě v mrazu se trošku zahřáli tímhle lektvarem.

Co rádi děláte, když zrovna neděláte a nejezdíte na kole?

Hlavně řešíme pokračování rekonstrukce budovy, kterou chceme co nejdříve rozběhnout, aby se prostor pro návštěvníky i nabízené služby mohli rozšířit. 😊 Teď se náš tým pohromadě moc nepotkává, ale baristka Monča nás chodí navštívit se svými skvělými cukrářskými ňamkami, Anička nejspíš pracuje na své vášni – textilním designu, Michal kick-boxuje a Marťas buď někde skejtuje, nebo lítá na kole.

Odpovídala Vendy Mirošovská

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více