Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Na skok do: Kristyjan Chocolatiers
9. 11. 2020

Na skok do: Kristyjan Chocolatiers

V sérii krátkých medailonků vás zavedeme do našich partnerských kaváren. Dnes se podíváme do ráje milovníku pralinek tradičných i netradičných chutí, do Kristyjan Chocolatiers.

Sdílejte

Pralinky a čokolády. Co vedlo k tomu abyste si otevřeli provoz právě s těmito produkty? Museli jste to někde studovat? Nebo jste samouci?

V podstatě co se s Kristýnou známe nás lákala představa otevřít si společně nějaký malý gastro podnik. Čokoláda a pralinky nás napadla až po posledním zaměstnání Kristýny v jedné pražské čokoládovně, chtěli jsem ovšem nabídnout trochu jiný produkt, než je na našem trhu zvykem. Pralinky barvené kakaovým máslem jsme si zkoušeli vyrábět doma, testovali různé techniky designů a po velice kladných reakcí od rodiny a našich kamarádů, stejně tak po našich inspirativních cestách po Francii a Belgii bylo rozhodnuto. Od začátku jsme rovněž věděli, že náš obchod a také výrobní část musí vypadat trochu odlišně od zajetých provozů, chtěli jsme náš produkt nabídnout v prostředí podobném butiku a zároveň otevřít výrobu návštěvníkům, kteří mohou přes skleněnou stěnu výrobu pozorovat. Kristýna má vystudovaný grafický design, já jsem pracoval celý život v hotelovém prostředí, dá se tedy říci, že jsme samouci.

Máte nějaký ranní rituál před otevřením kavárny?

Kromě klasické přípravy provozu na otevření a výrobního plánu na den, pár šálku kávy Doubleshot na nakopnutí :)

V každém segmentu gastro byznysu jsou každoročně nějaké trendy. Co hýbe aktuálně světem pralinek? Jaké jsou nejžhavější trendy nebo novinky?

Neustále se samozřejmě vymýšlejí nové techniky zdobení a barvení pralinek, experimentuje se s ganážemi za použití méně tradičních surovin i surovin, které v čokoládě nečekáte a velký důraz se klade na samotnou prezentaci.

Každá vaše pralinka má krásný lesklý povrch. Na první pohled se nedá říct, že je to vlastně karamelová nebo mango. Můžete nám prozradit jak to děláte? Nebo je to výrobní tajemství?

Pralinky se barví kakaový máslem, my používáme francouzskou značku, konkrétně řadu, která je barvena kompletně na přírodní bázi. Pro dosažení správného lesku jsou zásadní správné teploty, nejenom teplota másla, ale i pralinkové formy a samozřejmě teplota ve výrobě. Co se výsledných barev týče, snažíme se, aby design pralinky evokoval i použitou náplň, tedy pomeranč do oranžova, kokos do hněda atd.. Ne vždy se toho ovšem držíme, například nás napadne technika a kombinace barev, která se nám velice líbí a tak ji prostě použijeme - např. jedna z našich posledních pralinek: mrkvový dort.

Co děláte, když neděláte? Jaké hobby mají “pralinkáři“?

Provoz naší čokoládovny a samotná výroba nám dává dosti zabrat, takže neděláme-li, snažíme se hlavně se věnovat našemu sedmiletému synovi, Honzíkovi. Snažíme se také dohnat věci, co se nestihly přes týden, emaily, faktury a v poslední řadě také trochu odpočinout a nabrat síly na další týden :)

Odpovídali Kristýna a Jan Bednářovi.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více