Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Na skok do: Musa restaurant
6. 11. 2020

Na skok do: Musa restaurant

V sérii krátkých medailonků vás zavedeme do našich partnerských kaváren. Dnes se podíváme na pražské předměstí do Radotína, kde najdeme restauraci Musa.

Sdílejte

Musa začala svou gastro pouť jako cateringová společnost. Je lehčí dělat svatby nebo provozovat restauraci?

Provozovat jakýkoliv gastro projekt je dle mě v dnešní době výzvou. Catering a restaurace jsou navíc dva úplně odlišné provozy, i když cíl je v obou případech podobný: kvalitní a dotažené jídlo s příjemným servisem. V cateringu je největší výzvou logistika a načasování všech procesů, zvláště když se akce konají v prostorách bez zázemí. V restauraci zase přilákání a udržení klientely. V obou provozech je důležitá kvalita jídla, servisu a celkového zákaznického zážitku.

Jak důležitá je pro vás dobrá káva v konceptu restaurace? Vnímají vaši hosté výběrovou kávu jenom jako zpestření nebo se vysloveně vrací i na šálek kávy?

Velmi důležitá. Chtěli jsme mít vše dotažené a sortiment poskládaný pouze z položek, za kterými si stojíme a které chutnají nám samotným. I proto jsme si pro Musa Restaurant vybrali náš oblíbený Doubleshot. Věděli jsme, že kvalitní výběrová káva v okolí chybí. Mile nás překvapilo, že si káva Doubleshot rychle našla své zákazníky, kteří se za ní do Musa Restaurantu pravidelně vrací.

Mimo krásné restaurace v Radotíně a cateringu se věnujete i rozvozu školních obědů. Jsou děti náročnejší “hosté“ jako ti v restauraci?

Vařit pro děti je specifická kategorie. I když základ, kterého se držíme, je stejný jako při vaření pro dospělé: vařit z kvalitních surovin, od základů, nepoužívat umělá dochucovadla a zbytečné konzervanty. Pro děti také používáme méně soli a koření obecně. Výzvou je například určitý konzervatismus dětí co se týče vzhledu jídel, nebo vzájemné ovlivňování dětí ve skupině. Může se stát, že když se jednomu dítěti dané jídlo nelíbí a pohaní ho, je tím odsouzeno k neúspěchu i u ostatních dětí. Stále se vyvíjíme a hledáme nové možnosti, aby dětem chutnalo a strava byla co nejpestřejší.

Prozradíte nám nějaký recept na jídlo z vaší restaurace?

Králičí roláda s bylinkovými špeclemi a estragonovou omáčkou
Králičí roláda s bylinkovými špeclemi a estragonovou omáčkou
Naše první a velmi oblíbené signature jídlo.

Co děláte, když neděláte? Máte při všech svých aktivitách čas na nějaké hobby?

Mým hobby je gastronomie. Ráda také cvičím jógu, miluji chůzi, tanec, hudbu a kulturu.

Odpovídala Zuzana Vencourová.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více