Na skok do: Musa restaurant
6. 11. 2020

Na skok do: Musa restaurant

V sérii krátkých medailonků vás zavedeme do našich partnerských kaváren. Dnes se podíváme na pražské předměstí do Radotína, kde najdeme restauraci Musa.

Sdílejte

Musa začala svou gastro pouť jako cateringová společnost. Je lehčí dělat svatby nebo provozovat restauraci?

Provozovat jakýkoliv gastro projekt je dle mě v dnešní době výzvou. Catering a restaurace jsou navíc dva úplně odlišné provozy, i když cíl je v obou případech podobný: kvalitní a dotažené jídlo s příjemným servisem. V cateringu je největší výzvou logistika a načasování všech procesů, zvláště když se akce konají v prostorách bez zázemí. V restauraci zase přilákání a udržení klientely. V obou provozech je důležitá kvalita jídla, servisu a celkového zákaznického zážitku.

Jak důležitá je pro vás dobrá káva v konceptu restaurace? Vnímají vaši hosté výběrovou kávu jenom jako zpestření nebo se vysloveně vrací i na šálek kávy?

Velmi důležitá. Chtěli jsme mít vše dotažené a sortiment poskládaný pouze z položek, za kterými si stojíme a které chutnají nám samotným. I proto jsme si pro Musa Restaurant vybrali náš oblíbený Doubleshot. Věděli jsme, že kvalitní výběrová káva v okolí chybí. Mile nás překvapilo, že si káva Doubleshot rychle našla své zákazníky, kteří se za ní do Musa Restaurantu pravidelně vrací.

Mimo krásné restaurace v Radotíně a cateringu se věnujete i rozvozu školních obědů. Jsou děti náročnejší “hosté“ jako ti v restauraci?

Vařit pro děti je specifická kategorie. I když základ, kterého se držíme, je stejný jako při vaření pro dospělé: vařit z kvalitních surovin, od základů, nepoužívat umělá dochucovadla a zbytečné konzervanty. Pro děti také používáme méně soli a koření obecně. Výzvou je například určitý konzervatismus dětí co se týče vzhledu jídel, nebo vzájemné ovlivňování dětí ve skupině. Může se stát, že když se jednomu dítěti dané jídlo nelíbí a pohaní ho, je tím odsouzeno k neúspěchu i u ostatních dětí. Stále se vyvíjíme a hledáme nové možnosti, aby dětem chutnalo a strava byla co nejpestřejší.

Prozradíte nám nějaký recept na jídlo z vaší restaurace?

Králičí roláda s bylinkovými špeclemi a estragonovou omáčkou
Králičí roláda s bylinkovými špeclemi a estragonovou omáčkou
Naše první a velmi oblíbené signature jídlo.

Co děláte, když neděláte? Máte při všech svých aktivitách čas na nějaké hobby?

Mým hobby je gastronomie. Ráda také cvičím jógu, miluji chůzi, tanec, hudbu a kulturu.

Odpovídala Zuzana Vencourová.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Naše káva z rukou farmáře

Naše káva z rukou farmáře

Vzpomínáte si na naše starší balení kávy, na kterých jste vídali nálepku se symbolem zrnka v ruce? Jedná se o naše interní označení “Káva z rukou farmáře”, které dáváme farmám, které jsme osobně navštívili. Na nových sáčcích se už symbol neobjevuje, ale to neznamená, že jsme s návštěvami a nákupy přímo u producentů polevili. Právě naopak!

Přečtěte si více
Káva - velký byznys s malými farmáři

Káva - velký byznys s malými farmáři

V doubleshotu jsme se při jeho vzniku zavázali, že kávu budeme nakupovat co nejpřímější cestou, aby mezi jejím pěstitelem a námi byl co nejkratší řetězec. Díky tomu farmář dostal férovou cenu za své produkty a my přesně tu kávu, kterou chceme. A jsme rádi, že na tento způsob obchodu přechází čím dál tím více pražíren. Sice se takto stále nakupují jen jednotky procent světového objemu kávy, ale každé procento je cestou ke zlepšení neférového systému, ve kterém je pěstitel laicky řečeno na spodu potravinového řetězce. Jakto?

Přečtěte si více