Podcast #52: Na kávě s Jíťou Milotovou Ekartovou, InConexus, Kolumbie
13. 9. 2020

Podcast #52: Na kávě s Jíťou Milotovou Ekartovou, InConexus, Kolumbie

Jíťa se přes různá angažmá v kávovém světě dostala až do kolumbijské exportérské společnosti InConexus, od které jsme letos měli skvělý růžový bourbon z farmy La Loma. Jíťa zde má na starost širokou škálu činností - od práce na projektech se samotnými farmáři, přes marketing, až po udržovaní kontaktu s pražírnami.

Sdílejte

Povídali jsme si o specifikách různých regionů, o práci s producenty, o ženách v kávovém byznysu, o trendech ve zpracování a odrůdách nebo třeba problematice stárnoucí populace kávových producentů v Kolumbii. Nechyběla ani tradiční otázka: Čo robí, keď nerobí.

Pokud jste neslyšeli náš předchozí rozhovor o Kolumbii s Terkou Prejdovou, určitě se k němu vraťte. Budete tak mít podrobný pohled do produkce kávy.

Přejeme příjemný poslech

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Za všechno mohou mikroby

Za všechno mohou mikroby

Meruňky, karamel, vlašské ořechy, kakao, med, třešně… možná se někdy díváte na popisy káv na našich sáčcích a nevěřícně kroutíte hlavou. To tam opravdu cítíte? Je to nějak dochucené? Chutná to tak proto, že to roste pod ovocnými stromy? Pokud vás někdy zajímalo, kde se tyto chutě kávy berou a zda jsou faktem nebo subjektivním vjemem, přijměte naše pozvání do kouzelného světa… kvašení a mikroorganismů.

Přečtěte si více
Irská káva – zimní pití s historií

Irská káva – zimní pití s historií

Podzimní počasí přináší nejen déšť a mrazíky. Na menu kaváren se zase začne objevovat nejoblíbenější kávový koktejl a hlavní postava tohoto povídání – irská káva.

Přečtěte si více