Rodina Imbachi

  • Farma

    Buenavista

  • Země

    Kolumbie

  • Region

    San Augustín, Huila

  • Nadmořská výška a rozloha

    1800 m n.m., 4,5 ha

  • Odrůdy

    Caturra, castillo, pink bourbon, geisha

  • Sklizeň

    Říjen - prosinec, březen - červen

  • Soutěže

    SCAA Káva roku 2009 a 2010

  • Spolupráce

    od 2010

Rodina Imbachi

Od začátku stavíme na pevných vztazích s producenty, kteří sdílejí naši filosofii. Carlos Imbachi byl jedním z prvních.

Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi
Rodina Imbachi

Farma

Farma Buenavista se nachází v nadmořské výšce 1800 metrů nad mořem, u městečka San Augustín na samém jihu Kolumbie. Na ploše 4,5 ha pěstují odrůdu caturra, které se zde navýsost daří. To dokládají i dvě první místa ze soutěže SCAA Káva roku 2009 a 2010.

Aktuálně od rodiny Imbachi nakupujeme kávu 3-4x do roka. U ostatních pěstitelských zemí je standardní pouze jeden nákup ročně. Region Huila je ale specifický svými klimatickými podmínkami, kdy se třešně sbírají a zpracovávají de facto neustále. Tradičně trvá hlavní sklizeň (principal) od října do prosince, zatímco vedlejší sklizeň (mitaca) od března do června. Toto rozdělení ale pomalu ztrácí na významu.

Producent

Společně se svou ženou Yolandou a pěti dětmi, vlastní Carlos farmu již více než 30 let. Máme radost, že ve výběrové kávě vidí budoucnost i ony. Diego pracuje na otcově části a věnuje se zlepšovaní a modernizaci procesů. Sonia a Ever převzali část farmy. Didier pracuje jako QC pro exportérskou společnost Caravela, skrze kterou jejich kávu nakupujeme. V průběhu sezóny tak ochutnáte několik různých lotů, které jsou výsledkem práce celé rodiny. Během roku dokáží z 30 000 keřů kávovníku vyprodukovat až 17 tun kávy v pergamenu. Aktuálně nakupujeme asi polovinu veškeré sklizně rodiny Imbachi.

Zpracování

Po sběru a prolisování kávy v tradiční loupačce se zrna nechají fermentovat po dobu cca 16 hodin. Sušení probíhá ve vyvýšeném „sušáku“ (tzv. secadero), který chrání zrna před každodenními dešti a zaručuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Chuť kávy od rodiny Imbachi se může v průběhu roku lehce měnit, jelikož se jedná celkem o 15-20 různých mikrolotů (o velikosti 100 - 1000 kg), které byly sklizeny a zpracovány v různý čas. Tato káva má typický chuťový profil pro region Huily. V aroma najdete cukrovou třtinu, švestky a tropické ovoce. V chuti pak tóny rozinek v čokoládě, švestek a ořechů.

Přečtěte si náš blog

Odrůda: Caturra
Odrůda: Caturra
Přečtěte si víc

Poslechněte si podcast

Ochutnejte

Farm • Imbachi

Kolumbie
410 Kč
Přejít do detailu