Rodina Imbachi

Od začátku fungování naší společnosti jsme si zakládali na vytvoření pevných vztahů s producenty, jejichž filosofie pěstování a zpracování kávy je nám blízká. Carlos Imbachi byl jedním z prvních takových farmářů.

Farma: Buenavista
Lokalita: San Augustin, Huila, Kolumbie (mapa)
Odrůdy: caturra, geisha
Rozloha: 4,5 ha
Nadmořská výška: 1600 m n.m.
Sklizeň: říjen - prosinec, březen - červen
Soutěže: SCAA Káva roku 2009 a 2010
Jak dlouho kávu nakupujeme: od roku 2010

O producentovi

Společně se svou ženou Yolandou a pěti dětmi, vlastní Carlos farmu již více než 29 let. Máme radost, že ve výběrové kávě vidí budoucnost i ony. Diego pracuje na otcově části a věnuje se zlepšovaní a modernizaci procesů. Sonia a Ever převzali část farmy. Didier pracuje jako QC pro exportérskou společnost Caravela, skrze kterou jejich kávu nakupujeme. V průběhu sezóny tak ochutnáte několik různých lotů, které jsou výsledkem práce celé rodiny. Během roku dokáží z 30 000 keřů kávovníku vyprodukovat až 17 tun kávy v pergamenu.

Aktuálně jsme jednou ze 3 pražíren, které od rodiny Imbachi nakupují veškerou kávu.

O farmě

Farma Buenavista se nachází v nadmořské výšce 1800 metrů nad mořem, u městečka San Augustín na samém jihu Kolumbie. Na ploše 4,5 ha pěstují odrůdu caturra, které se zde navýsost daří. To dokládají i dvě první místa ze soutěže SCAA Káva roku 2009 a 2010.

Aktuálně od rodiny Imbachi nakupujeme kávu 3-4x do roka. U ostatních pěstitelských zemí je standardní pouze jeden nákup ročně. Region Huila je ale specifický svými klimatickými podmínkami, kdy se třešně sbírají a zpracovávají de facto neustále. Tradičně trvá hlavní sklizeň (principal) od října do prosince, zatímco vedlejší sklizeň (mitaca) od března do června. Toto rozdělení ale pomalu ztrácí na významu.

O zpracování

Po sběru a prolisování kávy v tradiční loupačce se zrna nechají fermentovat po dobu cca 16 hodin. Sušení probíhá ve vyvýšeném „sušáku“ (tzv. secadero), který chrání zrna před každodenními dešti a zaručuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Chuť kávy od rodiny Imbachi se může v průběhu roku lehce měnit, jelikož se jedná celkem o 15-20 různých mikrolotů (o velikosti 100 - 1000 kg), které byly sklizeny a zpracovány v různý čas. Tato káva má typický chuťový profil pro region Huily. V aroma najdete cukrovou třtinu, švestky a tropické ovoce. V chuti pak tóny rozinek v čokoládě, švestek a ořechů.

Ochutnejte kávu od rodiny Imbachi

Kolumbie Imbachi

Kolumbie Imbachi

Aktuálně nedostupné

Není skladem