Vybrali jsme pro vás naše každoroční vánoční bestsellery. Chci je vidět

NextLevel PULSAR
17. 10. 2023

NextLevel PULSAR

Dlouho očekávaný NextLevel PULSAR je konečně k dostání! Pro nás však Pulsar není žádnou novinkou. Měli jsme možnost získat prototypy Pulsaru, s kterými Kamča, naše baristka ze Šálku, soutěžila v Aténách na mistrovství světa ve filtrované kávě. Ještě před jeho oficiálním spuštěním jsme připravovali v naší kavárně Můj šálek kávy filtrovanou kávu právě touto metodou a dát jste si mohli i soutěžní kávu, jejíž recept najdete níže.

Sdílejte
Pulsar NextLevel Pulsar NextLevel Pulsar Zobrazit více byl vytvořený ve spolupráci s nám už známým a oblíbeným NextLevel a Jonathanem Gagné, astrofyzikem a autorem knížky „The Physics of Filter Coffee”. Cílem bylo vytvořit „no-bypass” metodu s ventilem, díky kterému budeme mít kontrolou nad průtokem a možnost experimentovat především s preinfuzí.
S „no-bypass” pojmem jsme se setkali už u Tricolate Tricolate Tricolate Zobrazit více nebo NextLevel (LVL10) NextLevel Brewer LVL-10 NextLevel Brewer LVL-10 Zobrazit více . Jedná se tedy především o to, že veškerá voda musí projít skrz kávu a ne jinudy. Pulsar má také „sprchu”, díky které můžeme použít jakoukoli konvici, a zaručí nám tak rovnoměrnou distribuci vody.

Kamčin soutěžní recept z World Brewers Cup

Budeme používat 21 g kávy namleté spíše více nahrubo a 340 g vody s teplotou 93 °C.

  • Do Pulsaru vložíme papírový filtr, který propláchneme horkou vodou.
  • Nasypeme kávu a rovnoměrně ji rozprostřeme.
    • 0:00 Nasadíme sprchu, začneme se zavřeným ventilem a nalijeme 60 g vody, sundáme sprchu a použijeme WDT* s pohyby dopředu dozadu a do stran. Díky WDT se veškerá namletá káva dostane rovnoměrně do kontaktu s vodou, a zvýší nám tak extrakci.
    • 1:00 lijeme 100 g vody a poté otevřeme ventil.
    • 2:00 lijeme dalších 100 g.
    • 3:00 dolijeme 80 g do finálních 340 g vody.

      Doba extrakce by měla být okolo 5 minut.

      * Weiss Distribution Technique
  • Pulsar je metoda, která nabízí nespočet možností. Od těch nejjednodušších receptů, kdy kávu zalijete najednou přes postupy s preifuzí a dolitím, až po ty složitější, jako je například soutěžní recept od Kamči.
    Neváhejte tedy s Pulsarem více experimentovat a zkoušet tak, jaké různé chuťové profily a vlastnosti můžete získat z kávy právě díky této nové revoluční metodě!

    Objednejte si ten svůj

    NextLevel Pulsar

    NextLevel Pulsar

    Aktuálně nedostupné
    Vaše cena (vč. DPH)
    1 680 Kč
    Není skladem

    Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

    Máme nejlepšího pražiče v Česku!

    Máme nejlepšího pražiče v Česku!

    Představujeme vám Josefa Holuba, našeho pražiče, který o víkendu získat titul mistra ČR v prvním Czech Roasters Championship.

    Přečtěte si více
    Ohlédnutí za MS v brewers cupu s Kamilou Chobotovou

    Ohlédnutí za MS v brewers cupu s Kamilou Chobotovou

    Ondřej si povídal s Kamčou o její cestě z první soutěže rovnou mezi světovou elitu v přípravě filtrované kávy. Co stojí za jejím úspěchem? Jak se připravit na compulsory a open service? Jaké má další tipy a proč jsou trendy no-bypass metody? Vše se dozvíte v naše podcastu.

    Přečtěte si více