Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

NextLevel PULSAR
17. 10. 2023

NextLevel PULSAR

Dlouho očekávaný NextLevel PULSAR je konečně k dostání! Pro nás však Pulsar není žádnou novinkou. Měli jsme možnost získat prototypy Pulsaru, s kterými Kamča, naše baristka ze Šálku, soutěžila v Aténách na mistrovství světa ve filtrované kávě. Ještě před jeho oficiálním spuštěním jsme připravovali v naší kavárně Můj šálek kávy filtrovanou kávu právě touto metodou a dát jste si mohli i soutěžní kávu, jejíž recept najdete níže.

Sdílejte
Pulsar NextLevel Pulsar NextLevel Pulsar Zobrazit více byl vytvořený ve spolupráci s nám už známým a oblíbeným NextLevel a Jonathanem Gagné, astrofyzikem a autorem knížky „The Physics of Filter Coffee”. Cílem bylo vytvořit „no-bypass” metodu s ventilem, díky kterému budeme mít kontrolou nad průtokem a možnost experimentovat především s preinfuzí.
S „no-bypass” pojmem jsme se setkali už u Tricolate Tricolate Tricolate Zobrazit více nebo NextLevel (LVL10) NextLevel Brewer LVL-10 NextLevel Brewer LVL-10 Zobrazit více . Jedná se tedy především o to, že veškerá voda musí projít skrz kávu a ne jinudy. Pulsar má také „sprchu”, díky které můžeme použít jakoukoli konvici, a zaručí nám tak rovnoměrnou distribuci vody.

Kamčin soutěžní recept z World Brewers Cup

Budeme používat 21 g kávy namleté spíše více nahrubo a 340 g vody s teplotou 93 °C.

  • Do Pulsaru vložíme papírový filtr, který propláchneme horkou vodou.
  • Nasypeme kávu a rovnoměrně ji rozprostřeme.
    • 0:00 Nasadíme sprchu, začneme se zavřeným ventilem a nalijeme 60 g vody, sundáme sprchu a použijeme WDT* s pohyby dopředu dozadu a do stran. Díky WDT se veškerá namletá káva dostane rovnoměrně do kontaktu s vodou, a zvýší nám tak extrakci.
    • 1:00 lijeme 100 g vody a poté otevřeme ventil.
    • 2:00 lijeme dalších 100 g.
    • 3:00 dolijeme 80 g do finálních 340 g vody.

      Doba extrakce by měla být okolo 5 minut.

      * Weiss Distribution Technique
  • Pulsar je metoda, která nabízí nespočet možností. Od těch nejjednodušších receptů, kdy kávu zalijete najednou přes postupy s preifuzí a dolitím, až po ty složitější, jako je například soutěžní recept od Kamči.
    Neváhejte tedy s Pulsarem více experimentovat a zkoušet tak, jaké různé chuťové profily a vlastnosti můžete získat z kávy právě díky této nové revoluční metodě!

    Objednejte si ten svůj

    NextLevel Pulsar

    NextLevel Pulsar

    Skladem
    Vaše cena (vč. DPH)
    1 500 Kč

    Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

    Spasí kávu regenerativní zemědělství?

    Spasí kávu regenerativní zemědělství?

    Klimatické změny, půdní degradace, závislost na umělých hnojivech, nedostatek vody. To jsou realita, se kterou se producenti kávy potýkají každý den. Regenerativní zemědělství představuje způsob, jak se s těmito výzvami vyrovnat – a zároveň pěstovat kvalitní kávu udržitelně i do budoucna.

    Přečtěte si více
    Cena kávy: Proč roste a co to znamená pro výběrovou kávu?

    Cena kávy: Proč roste a co to znamená pro výběrovou kávu?

    Cena kávy je aktuálně hodně oblíbené téma a v médiích už mnoho lidí vysvětlovalo, proč cena arabiky za posledních pět let vzrostla na více než čtyřnásobek a je nejvyšší za celou historii. Zdaleka ale v médiích nezaznělo všechno, co s problematikou souvisí a hlavně se na téma média nedívala tolik z hlediska výběrové kávy, tak to teď uděláme my.

    Přečtěte si více