Popis
Tento kurz je určen pro všechny, kteří propadli kouzlu filtrované výběrové kávy a chtějí se zdokonalit v její přípravě.
Workshop je určen pro všechny kávové nadšence začátečníky bez nutnosti předchozích zkušeností, ale i pro ty, kteří chtějí rozšířit své znalosti.
V první části kurzu si vysvětlíme hlavní faktory ovlivňující výslednou chuť filtrované kávy – terroir, metoda zpracování nebo třeba pražení. Ale i ty, které můžete ovlivnit vy – metoda, filtry, voda atd. Vyjmenujeme si jednotlivé proměnné v receptuře filtrované kávy a vysvětlíme si, jak je můžeme upravovat pro co nejlepší šálek kávy.
Druhá část kurzu bude věnovaná samotné přípravě, kdy si vyzkoušíte nejoblíbenější metody přípravy. Vše budeme v průběhu kurzu ochutnávat, porovnávat a zkoušet změnu proměnných pro lepší výsledek.
(Klidně si můžete donést svůj mlýnek a společně vyladíme jeho nastavení.)
Celková délka kurzu jsou 3 hodiny a kurz je limitován počtem 8 účastníků.
Časté dotazy
Workshop je určen pro všechny kávové nadšence začátečníky bez nutnosti předchozích zkušeností, ale i pro ty, kteří chtějí rozšířit své znalosti.
V první části kurzu si vysvětlíme hlavní faktory ovlivňující výslednou chuť filtrované kávy – terroir, metoda zpracování nebo třeba pražení. Ale i ty, které můžete ovlivnit vy – metoda, filtry, voda atd. Vyjmenujeme si jednotlivé proměnné v receptuře filtrované kávy a vysvětlíme si, jak je můžeme upravovat pro co nejlepší šálek kávy.
Druhá část kurzu bude věnovaná samotné přípravě, kdy si vyzkoušíte nejoblíbenější metody přípravy. Vše budeme v průběhu kurzu ochutnávat, porovnávat a zkoušet změnu proměnných pro lepší výsledek.
(Klidně si můžete donést svůj mlýnek a společně vyladíme jeho nastavení.)
Celková délka kurzu jsou 3 hodiny a kurz je limitován počtem 8 účastníků.
Časté dotazy
Kávová škola doubleshot
Lektor
Celým kurzem vás provede naše hlavní lektorka kávové školy doubleshot Nikola Divincová. Nikola se ve světě výběrové kávy pohybuje už více než deset let. Za tu dobu nasbírala bohaté zkušenosti nejen za kávovarem, ale i při návštěvách farem a účasti na světových kávových veletrzích. Skvěle se orientuje i ve světě soutěží – ať už jako soutěžící, porotkyně nebo koučka. Káva a komunita kolem ní ji vždy zajímaly jako celek, a tak ji můžete znát i z panelových diskuzí nebo v roli moderátorky. Kromě toho, že vede naši kávovou školu a naplno zúročuje své pedagogické kořeny, spoluvytváří spolu s Ondřejem i doubleshot podcast.
Kurz jako dárek
Věnujte dárkový poukaz na libovolný termín tohoto kurzu. Zasíláme elektronicky v PDF nebo poštou.
Chci dárkový poukaz
Chci dárkový poukaz