Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Kávové předplatné - duben 2023
5. 4. 2023

Kávové předplatné - duben 2023

Kávu vybral Jarda Tuček během své podzimní návštěvy rodiny Rodriguez v Bolívii. Jedná se o suchým způsobem zpracovanou odrůdu žluté caturry z farmy Arcangel. Káva je výrazně sladká po jahodovém džemu, kakaových nibsech a dochutí červeného vína.

Sdílejte

Podívejte se na představení této kávy

Bolívie Arcangel

Farma: Arcangel
Region: Bolinda
Producent: Rodina Rodriguez
Zpracování: suché
Odrůda: žlutá caturra

Farma patří rodině Rodriguez a nachází se v regionu Bolinda nedaleko Caranavi. Převzali ji v roce 2015, kdy došlo ke kompletní obnově kávovníků. Jedná se o 10 ha farmu, kde se na ploše 4 ha pěstují separátně odrůdy červená a žlutá caturra a červený a žlutý catuaí. Farma je obklopena původním pralesem a kávovníky rostou pod stínem stromů citrusovníků, papáji a avokáda. Kávové třešně byly sklizeny v maximálním stádiu zralosti a sušeny na afrických postelích do finální vlhkosti 12%. Následně se káva přepravila do La Paz, kde probíhá vyloupání zelené kávy a její finální příprava k exportu.

Profil producenta
Profil producenta
/cs/pages/rodina-rodriguez

Projekt Agricafe

Pan Pedro Rodriguez se pohybuje v kávovém světě přes 35 let a patří k prvním pionýrům výběrové kávy v Bolívii. Společnost Agricafe založil v roce 1986, kdy se primárně zabýval nákupem a exportem zelené kávy. Když viděl, jak produkce kávy v Bolívii masivně klesá, rozhodl se v roce 2010 investovat do svých vlastních farem. Agricafe vede společně se svými dětmi Danielou a Pedro Pablem. Zaměstnávají 35 stálých zaměstnanců a dvě stovky sběračů během sklizně. Vsadili na populární odrůdy, moderní vybavení a inovaci ve zpracování kávy. Udržitelnost tu není jen prázdný termín, ale opravdová součást jejich filosofie. Promítá se do ekonomické, ekologické i sociální roviny. S rodinou Rodriguez jsme navázali spolupráci v roce 2020 a od té doby jezdíme na jejich farmy každoročně.

Poslechněte si podcast o tomto projektu

Kateřina Myšková je baristkou a lektorkou kávových kurzů Úvod do světa výběrové kávy Úvod do světa výběrové kávy Zobrazit více v našem školicím centru. Strávila více než měsíc na kávových farmách v Bolívii u rodiny Rodriguez.

Další kávy od rodiny Rodriguez

Pokud vás káva a příběh rodiny Rodriguez zaujal, máme v nabídce další jejich kávy. Delikátní promytou geishu z Alasitas Bolívie Alasitas Geisha Bolívie Alasitas Geisha Zobrazit více a funky naturální odrůdu SL 34 z farmy Floripondio Bolívie Floripondio Bolívie Floripondio Zobrazit více .
Bolívie Floripondio

Bolívie Floripondio

Aktuálně nedostupné
Vaše cena (vč. DPH)
590 Kč
Není skladem

Věříme, že vás výběr kávy na tento měsíc potěší a užijete si ji stejně jako my.

Líbí se vám to? Dostávejte newsletter

Měníme se a s tím i naše obaly

Měníme se a s tím i naše obaly

Přišli jste na náš e-shop a museli zkontrolovat, že jste na správné adrese? Viděli jste neznámé sáčky kávy, a přitom na nich bylo naše logo? Změnili jsme totiž způsob, jakým prezentujeme naše kávy, aby byl pro zákazníky jednoduchý, přehledný a univerzální. Tak si ho pojďme představit.

Přečtěte si více
Ohlédnutí za rokem 2023

Ohlédnutí za rokem 2023

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili.

Přečtěte si více