Kolumbie Imbachi Geisha

limitovaná edice 200 g
Kolumbie Imbachi Geisha
limitovaná edice 200 g
400 Kč
Cena vč. DPH
/
Velikost balení: 200 g
/
Není skladem

Historicky první sklizeň legendární odrůdy geisha z farmy Buenavista, která patří rodině Imbachi. Květinovou aromatiku doprovází v chuti tóny tropického ovoce a liči.

Od začátku fungování naší společnosti jsme si zakládali na vytvoření pevných vztahů s producenty, jejichž filosofie pěstování a zpracování kávy je nám blízká (viz. Farmáři a sklizeň). Carlos Imbachi byl jedním z prvních takových farmářů.

Aktuálně od Carlose a jeho potomků nakupujeme kávu 3-4x do roka. U ostatních pěstitelských zemí je standardní pouze jeden nákup ročně. Region Huila je ale specifický svými klimatickými podmínkami, kdy se třešně sbírají a zpracovávají de facto neustále. Tradičně trvá hlavní sklizeň (principal) od října do prosince, zatímco vedlejší sklizeň (mitaca) od března do června. Toto rozdělení ale pomalu ztrácí na významu.

Chuť kávy od Carlose Imbachi se může v průběhu roku lehce měnit, jelikož se jedná celkem o 15-20 různých mikrolotů (o velikosti 100 - 1000 kg), které byly sklizeny a zpracovány v různý čas. Důležité pro nás je, že vám můžeme nabídnout neustále čerstvou kávu v konzistentní kvalitě.

Farma Buenavista se nachází v nadmořské výšce 1800 m n.m. u městečka San Augustín na samém jihu Kolumbie (mapa). Rodina Imbachi na ploše 4,5 ha pěstuje především odrůdu caturra, které se zde navýsost daří. To dokládají i dvě první místa ze soutěže SCAA Káva roku 2009 a 2010.

Společně se svou ženou Yolandou a pěti dětmi vlastní Carlos farmu již více než 27 let. Během roku dokáže z 30 000 keřů kávovníku vyprodukovat až 17 tun kávy v pergamenu. Aktuálně jsme jednou ze 3 pražíren, které od rodiny Imbachi nakupují veškerou kávu. Po sběru a prolisování kávy se zrna nechají fermentovat po dobu cca 16-24 hodin. Sušení probíhá ve vyvýšeném „sušáku“ (tzv. secadero), který chrání zrna před každodenními dešti a zaručuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

Káva, kterou můžete nyní ochutnat, je historicky první sklizní odrůdy geisha na farmě rodiny Imbachi. Sazenice pochází z experimentální farmy El Roble na severu Kolumbie. Před 4 lety jsme byli u toho, když pan Imbachi geishu na své farmě zasadil. Nyní máte jako první možnost výsledek této práce ochutnat.

Rodinu Imbachi navštěvujeme pravidelně každý rok v listopadu nebo prosinci. Fotky z farmy najdete v galerii na Flickru. Krátké video pak zde v záložce „video“ nebo na Vimeu.

Podrobné informace
ZeměKolumbie
FarmaBuenavista, Huila
OdrůdaArabica Gesha / Geisha
ZpracováníPromytá
Sklizeňpodzim 2019
CertifikaceKáva z rukou farmáře
PřípravaAeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Chuťkvětiny, tropické ovoce, liči
Balení200 g
Typ kávyzrnková
Min. trvanlivostV ideálním případě spotřebujte do 30 dní od data pražení uvedeného na obalu.
Producentdoubleshot